Трима мъже се бият за Аня Пенчева

Тя е фатална жена във „Внимание, любов“, нов хит за познавачите

Трима мъже се бият за Аня Пенчева | StandartNews.com

Аня Пенчева може стотици пъти да бъде фатална жена в театъра и в киното, но никога не се повтаря. Във „Внимание, любов“ – поредния нов спектакъл на продуцента Кирил Кирилов, е все така магнетична, чувствена и загадъчна. Звездата на Народния отдавна е доказала, че владее и трагедията, и комедията. Историята, за чиято премиера „Сълза и смях“ се изпълни до последния стол на балкона с възторжени зрители, е универсална, но и много въздействаща. Ира – красивата съпруга на култов политически тв водещ, трудно понася почти деловите им отношения, заменили  автентичните чувства. Страстта вече я няма, те току-що са станали баба и дядо, всичко между тях е до болка скучновато. И изведнъж се оказва, че от привидно познатото всекидневие изригва вулкан от изненади. Оказва се, че трима мъже са готови да се бият за прекрасната Ира. В страхотното драмеди по пиесата на Олег Данилов с режисьор Олег Степанов в костюма на журналиста влиза Влади Въргала. Колоритният Христо Чешмеджиев пък е безработен артист, който по грешка попада в екшъна, но трайно копнее да остане в него. Докато предлага сърцето си на Ира, неговият Едик поднася неоспоримите житейски истини с черен хумор и ги преглъща с няколко чаши първокласен коняк. Свежен Младенов го раздава наивен романтик, който също храни празни надежди за Ира. Тя обаче е все така влюбена в мъжа си Сергей, въпреки че го заварва в момент на изневяра. Като госпожицата от телевизията, която е готова да спи със своя професионален идол, е Петя Дикова. Водещата в „Тази събота и неделя“ на Би Ти Ви, която освен за журналистика, има тапия и за драма от университета си в Англия, се представя достойно, въпреки че напоследък е най-вече на екрана. Петя Дикова всъщност партнира на прочутата си майка за първи път, след като преди време бяха заедно в „Рейс“ на Народния. В постановката на Борис Панкин участваше и Христо Чешмеджиев.

Още двама мъже, вече в салона на „Сълза и смях“, останаха без дъх пред прелестите на Аня Пенчева – първия й  съпруг Сашо Диков, бащата на Петя, и мъжът на живота й, Ивайло Караньотов. Олег Степанов развълнувано сподели след овациите, че българските актьори биха могли да оглавят всички възможни класации не само в Европа.

Според вече бившия директор на театъра в Камчатка – той е принуден да напусне заради протестите си срещу войната в Украйна, тукашните му колеги притежават несравнимо силна и витална енергия.Олег Степанов неотдавна се запознава с Аня Пенчева и Кирил Кирилов,

които веднага му подават ръка. В момента продуцентът и режисьорът обсъждат следващото заглавие в порт фолиото на „Ажур пико“. „Внимание, любов“ на 5 август гостува във Вършец, на 29 август ще зарадва ценителите в Летния театър на Варна, а през септември отново е в „Сълза и смях“.                 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай