Топхудожници в "Сезони"

Топхудожници в "Сезони" | StandartNews.com

29 от най-добрите родни художници от всички генерации и жанрове са представени с прекрасни творби в елитната столична галерия "Сезони". Мениджърът Маргарита Видралска посрещна арт елит за откриването на експозицията, която ще продължи до 10 януари. Дамата приемаше десетки букети и за рождения си ден. Повече от 100 гости се събраха за премиерата на традиционната коледна изложба. Интериорът се изпълни с артистична атмосфера и провокиращо богатство на идеи и креативност.

Някои от артистите са се реализирали зад граница, а други се събират за първи път заедно в тази изложба. Професор Десислава Минчева очарова познавачите със своите "Балерини" - специално нарисувани за "Сезони". Надежда Кутева въздейства с невероятни етно композиции. Подобно на нея Захари Иванов изcлeдвa фoлклopнoто ни нacлeдcтвo и cъздaвa образци на бусинската керамика. Сред участниците е живописецът Любен Генов, председател на СБХ и съпругата му Мария Райчева, чийто средиземноморски импресии показват впечатленията от многобройните пътувания на авторката. Майа Горова и Богомил Живков също заинтригуват зрителите с авторски произведения, специално подбрани за "Сезони". Още една артистична двойка украсява с таланта си коледната изложба - актрисата Гергана Змийчарова и театралният режисьор Петринел Гочев, които се представят в амплоато си на художници с отличителен стил и фантазия.
Интересен акцент в присъствието на двама преподаватели от Националната художествена академия - професор Иван Газдов и доцент Цветослав Христов, който работи в областта на скулптурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай