Топ спектакли водят туристи в Разлог

Топ спектакли водят туристи в Разлог | StandartNews.com

7 хитови спектакъла, в които играят едни от най-големите актьори и са получили множество награди, ще зарадват ценителите на театъра на сцената в Разлог. Седем поредни вечери от 24 до 30 юни ще бъдат представени пред зрителите различни постановки. За пета поредна година програмата на фестивала „Звездите на театъра" е дело на актрисата Нона Йотова и драматурга на Народен театър „Иван Вазов" - Роза Радичкова. Събитието вече се утвърди на културната карта на страната и се очаква с голям интерес. Постановките се гледат не само от местните хора, но и от жители на съседните общини, и от туристи. Всички издания досега преминават при изключителен успех и препълнена зала. „Градът ни живее с театралното изкуство в продължение на седемте дни на фестивала. Салоните са пълни, а аплодисментите за актьорите – заслужени", твърди кметът на общината Крсимир Герчев.

Стартът ще бъде даден на 24 юни, когато по червения килим ще преминат някои от звездите на изкуството на Мелпомена. Местните хора се радват, че могат да се докоснат до голямото изкуство. „Радвам се, че театралните празници са част от календара ни, а общината ни се превръща в лятна културна столица на Югозапада", казва още градоначалникът.

Програмата ще открие Камен Донев с доразвития образ на култовия учител в постановката „Възгледите на един учител за народното творчество" - адски забавен спектакъл, смес от импровизaция, текст, музика, песни, танци и безсмислици. Публиката ще види постановката на Младежкия театър „Семеен албум", пиеса на Малин Кръстев. „Госпожица Юлия" на Август Стриндберг под режисурата на Йосиф Сърчаджиев ще бъде представена на 27 юни. Иван Ласкин играе Иванов в едноименната пиеса на Чехов в постановка на ДТ „Гео Милев" - Стара Загора, която ще се играе на 28 юни. Катастрофи, сънища и изневери мъчат секссимволите в спектакъла на режисьора Владо Пенев - Бахаров, Вергов и Карамазов са луди за връзване в "Дакота". „Тайната вечеря на Дякона Левски" на театър „Българска армия" ще даде достойният финал на театралните празници в Разлог на 30 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай