Том Круз бойкотира Златните глобуси

Ен Би Си се отказа от излъчването на церемонията за наградите през 2022-а

Том Круз бойкотира Златните глобуси | StandartNews.com

Американската телевизионна мрежа Ен Би Си се отказа от излъчването на церемонията за наградите Златен глобус през 2022-а вследствие на негативната реакция на Холивуд относно етиката на организацията, която раздава годишните отличия за кино и телевизия, и липсата на разнообразие в редиците ѝ, предаде Ройтерс.

Том Круз се е присъединил към бунта, воден от стрийминг платформи и студиа, връщайки трите статуетки "Златен глобус" за ролите си във филмите "Джери Магуайър", "Магнолия" и "Роден на четвърти юли", съобщават редица издания. Скарлет Йохансон също отправи призив към колегите си да "се отдръпнат" от организацията и събитията, свързани с наградите "Златен глобус".

Решението на телевизия Ен Би Си да не излъчва церемонията по раздаване на Златен глобус идва дори, след като Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите, се съгласи да приеме в редиците си повече чернокожи членове и да направи други промени през следващите 18 месеца. Телевизионната мрежа първоначално приветства плана, но по-късно заяви, че ще изчака да види дали реформите ще сработят. 

Членове на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд бяха обвинени и в това, че правят сексистки, расистки и хомофобски забележки и търсят услуги от знаменитости и студиа.

"Промяна от подобен мащаб отнема време и работа, и ние чувстваме категорично, че Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд се нуждае от време, за да постъпи правилно. С оглед на това Ен Би Си няма да излъчи наградите Златен глобус през 2022 г.", се посочва в направеното от телевизията изявление. "Ако приемем, че организацията изпълни плана си, ние надяваме се, че ще можем да излъчим шоуто през януари 2023 г.", допълват от Ен Би Си.

След съобщението на телевизията от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд на свой ред заявиха, че прилагането на "трансформационната промяна" остава неотложен приоритет, "независимо от следващата дата за излъчване на наградите Златен глобус. В изявлението си организацията повтаря планираните реформи и дава подробен график. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд заявява, че до август тази година ще наеме нов главен изпълнителен директор, ще добави 20 нови членове, ще одобри нов кодекс на поведение и ще осигури обучение с цел постигане на разнообразие и борба със сексуалния тормоз, наред с други стъпки.

Годишната церемония за наградите Златен глобус, на която присъстват водещи холивудски звезди и ръководители от индустрията, се превърна в едно от най-големите събития в Холивуд в навечерието на Оскарите. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд обаче попадна във фокуса на вниманието след разследване, публикувано през февруари от "Лос Анджелис таймс", което установи, че сред 87 журналисти, членуващи в организацията, няма чернокожи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай