Токов удар едва не прецакал "Фермата"

БУЛФОТО

Токов удар едва не прецакал "Фермата" | StandartNews.com

Паднал гръм едва не отложил старта на риалити шоуто "Фермата", което започва на 11 септември, неделя, в 20 часа по bTV. Инцидентът станал преди десет дни в пернишкото село Боснек, където тази година деветнайсетте участници, сред които шест известни личности, ще се опитат да бъдат фермери за повече от три месеца. Водещият и продуцент Иван Христов разказва, че бурята повредила техника за милиони. "Фермата" е най-скъпата продукция на bTV, твърди той. Ако телевизията не била подкрепила екипа, целият проект щял да се забави поне с месец и така да пропадне, защото условията в село Боснек са доста сурови. Белият дроб на Перник, както наричат това малко полуизоставено кътче на 41 километра от София, се намира на почти 1000 метра надморска височина. Вечер температурите падат до 5-6 градуса. В леко поотдалечен край Иван и Андрей са намерили полуразрушена ферма с няколко къщурки на повече от 100 години. Те инвестират в частичното реконструиране на сградите - разрушените покриви са оправени, дуварите са стегнати, изградени са огради за животните - овци и кози. За тях е едната от две плевни. В другата ще спят част от участниците - отбора на бедните, т.е. тези, които не успеят да се справят със седмичните предизвикателства и ще бъдат наказвани с по-мритивни условия на живот. Други две стари къщи са ремонтирани и пригодени за по-нормално, но не и градско, а още по-малко луксозно живеене. Едната е за фермера на седмицата. В нея има приемна, обзаведена със стари реставрирани мебели и тъкани черги, спалня със старо легло и малка мивка и - единственото удоволствие в стопанството - руска баня. Втората е предназначена за отбора на богатите.

Както изглежда във второто издание на шоуто ще има сериозно класово разделение. Освен богати, бедни и фермер на седмицата ще има и ратаи, които ще са най-ниското стъпало в йерархията. Тя ще спят направи при животните. Всяка седмица ще има класови битки, чрез които ще разпределят начинаещите селяни в отборите. Както и в първия сезон и сега фермерът на седмицата ще диктува правилата в групата. Той ще има право да награждава участниците чрез къпане в руската баня или да ги наказва в специален зандан с плъхове.
Участниците са изправени пред две равни условия: първо - всички ще използват общата външна тоалетна (за техническия екип са предназначени химически извън фермата); и второ - никой няма да има право да напуска чифлика през тези три месеца на шоуто. "Няма да имат достъп до комзетици или фризьори. Ще живеят така както си постелят и ще ядат това, което изработят. Пред земята всички са равни и за да докажем това поканихме публични личности", заяви Иван Христов. Известните, които ще се борят със земята, са моделката Гери Дончева, плеймейтката Ася Капчикова, журналистът Крум Савов, рапърът Dee, актрисата Елен Колева и бившият й приятел - поетът и писател Калин Терзийски.
Останалите са избрани сред около 10 хиляди кандидати. "Предпочетохме такива, каквито никога не биха допуснали в други риалита в българския ефир. Имаме няколко българи, които живеят в чужбина. Ако искаме да имаме представителна извадка на нашето общество, няма как да нямаме състезатели от 3,5-те милиона сънародници по света", заяви Андрей. С Иван обещават, че на никого от участниците няма да му се спестява или прощава и най-мърсната работа, като например почистването на обора на животните. "Ще има любов, интриги, конфликти и скандали. Ще има и много повече екшън в игрити. Дуелите ще бъдат с пповече битки и с по-малко говорение. Така че освен труда, ще има и зрелища", даде дума още Андрей.
Тази година стопаните ще са Благовеста и Николай Василеви, собственици на прочутата "Дива ферма" в Източните Родопи, и които са едни от малкото фермери у нас, предпочели селския живот пред градския. Когато започвали бизнеса те продали пловдивския си апартамент за 16 крави, а още първата зима осем от тях умрели. Сега семейството има 800 глави добитък.
Публичен чат в мобилното приложение "Вайбър" ще дава постоянен достъп до случващото се във фермата. В него всеки ще може да коментира свободно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай