Тео Ушев снима Джералд Бътлър и Емили Уотсън

Когато чалгата у нас изчезне, ще се върна да живея тук, казва аниматор № 1 в света

Тео Ушев снима Джералд Бътлър и Емили Уотсън | StandartNews.com

През 2022-а Теодор Ушев стартира снимките на втория си пълнометражен игрален филм, „Полетът на валкирите“, като вече има подписани договори за главните роли с Джералд Бътлър и Емили Уотсън. Той, естествено, ще се постарае повечето от сцените да бъдат осъществени в България. Кинаджията, който беше обявен за аниматор № 1 за последните 25 години, в момента монтира игралния си дебют „Златното сечение“ с Деян Донков и Мартина Апостолова. След като до края на 2021-а приключи с постпродукцията на дистопията, в която присъства и така наречената чиния на Бузлуджа – като символ на политическия разпад в България, Ушев започва работа по френско-шведска анимационна лента „Живот с идиот“ по Виктор Ерофеев. „Ще бъде между анимация и опера“, уточни той по БНТ, тъй като на екрана ще звучи и музиката на Шнитке по разказа на големия руски писател. Канадският борд за кино се стреснал от историята, която въобще не е политически коректна и неговите членове рекли на българина: Снимай, каквото искаш, само не и това. Затова той намерил продуценти в Париж, а зад кадър ще се чува гласът на световния френски актьор Матю Касовиц. 

„80 процента съм сигурен, че Мария Бакалова ще бъде номинирана за „Оскар“ за поддържаща роля. А стане ли това, тя със сигурност ще го спечели“, коментира още Ушев. Той вярва и, че „Бащата“ на Петър Валчанов и Кристина Грозева може да пробие в краткия списък с номинираните за чуждоезичен филм.

Ушев припомни, че той не е нито политически, нито икономически, а културен емигрант. „Когато чалга доктрината изчезне от България, ще се върна да живея тук. Във властта едни чалга политици сменят други“, категоричен е Ушев.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай