Спектакли и огнено шоу дадоха старт на театрален фестивал

Спектакли и огнено шоу дадоха старт на театрален фестивал | StandartNews.com

Третият Театрален фестивал „Тара-Ра-Бумбия" разтърси късно във вторник Благоевград и поднесе много приятни емоции на публиката в центъра на града. Територията за млад театър започна в 19:00 часа със спектакъла на випуск 2014 от НАТФИЗ - "Женска оправия" на голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров". Препълнената зала аплодира младите театрали, зрителите останаха доволни от силния старт на фестивала. Кметът на общината Атанас Камбитов поздрави директора на проявата Явор Веселинов, организаторите и благоевградската публика, която за пореден път доказва, че Благоевград е достоен и ще се бори за титлата „Културна столица на Югозападна България".

„Младият театрален дух намери дома си и това е Благоевград", подчерта градоначалникът. Празничното настроение се пренесе по-късно пред сградата на храма на Мелпомена. Театър на огъня и сенките „FIRETER" показа на публиката един невероятен приказен свят. Малки и големи бързаха да се докоснат до магията на актьорите, а след това и да се снимат за спомен с атрактивните изпълнители.

Първата вечер на фестивала продължи с театрална джаз импровизация „JAZZ&JOKES", в която Цвети Даскалова, Тео Елмазов, Пламен Пеев и джазмените Васил Пармаков и Веселин Веселинов – ЕКО умело съчетаха музиката със свежи скечове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай