Заблеяло ми агънце в албума на Соня Йончева

От 12 март "Rebirth" ще е по музикалните магазини и стрийминг платформите в цял свят

Заблеяло ми агънце в албума на Соня Йончева | StandartNews.com

Соня Йончева обяви премиерата на новия си албум. В него ще бъде включена и българската песен "Заблеяло ми агънце". 

"Радвам се да обявя новия си албум "Rebirth", записан с Леонардо Гарсия  Аларкон и Cappella Mediterranea! С този проект, който обмислям от около десет години, искаме да подчертаем непреходния звук на музиката, изграждайки мост между минало и настояще. Свързвайки света на Монтеверди със света на българската народна музика, испанските хакари с английските мадригали, ние искаме да покажем колко глобален може да бъде звукът на тази музика, дори ако по това време хората не са могли да общуват както ние. Това е апел към прераждане, към обединение за обновлението, от което нашият свят и култура отчаяно се нуждаят в този момент", сподели Соня Йончева.

Заради пандемията певицата ще отбележи с шампанско и най-близкитe в Швейцария появата на новия си албум.

От 12 март "Rebirth" ще е по музикалните магазини и стрийминг платформите в цял свят. В албума наред с класическия репертоар има две песни – българската "Заблеяло ми агънце" и "Като ангел, минаващ през моята стая" от репертоара на АББА, за която световноизвестното българско сопрано получава благословията на Бени Андершон от шведската група.

Дали Соня Йончева ще изпълни двете песни на концерта с Пласидо Доминго пред катедралния храм "Свети Александър Невски" на 31 август в София, още не е известно. Репертоарът ще бъде официално обявен до месец. Йончева и Доминго ще излязат на сцената в 20 часа заедно със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, за да представят на публиката незабравима вечер, озаглавена "Гала в София". За концерта в столицата ще дойдат почитатели от цяла Европа. Билетите са на цени от 50 до 250 лева. Само за ВИП зоната пропуските струват 300 лева и към тях има специален подарък.

На 27 февруари Соня Йончева ще изнесе своя рецитал от поредицата 'Звездите на Метрополитън опера на живо". Концертът ще бъде заснет в залата на библиотеката на манастира "Шусенрид" в Югоизточна Германия. Цялото събитие ще продължи малко повече от час. Включени са откъси от "Аида", "Русалка", "Бохеми", "Трубадур", "Пиратът" на Белини, арии от Пърсел и Хендел и една от вечните песни на Едит Пиаф - "Химн на любовта". Йончева ще пее в съпровод на пиано на Малкълм Мартино. 20 долара е цената на виртуалния билет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай