Софка става звезда в театъра

Ромският славей ще извиси глас в мюзикъла „Таборът се връща от небето“

Софка става звезда в театъра | StandartNews.com

Софи Маринова изгрява на нова сцена. Ромският славей ще извиси глас в мюзикъла „Таборът се връща от небето“, който е в афиша на театър „Българан“. Това е поредното предизвикателство, пред което певицата се изправя, след като показа актьорските си заложби в шоуто за преобразявания „Като две капки вода“.

Репетициите на театралната сцена вече текат, като премиерният спектакъл е на 19 август от 21:00 ч. на сцената на Летния театър във Варна.

„Таборът се връща от небето“ е перифраза на историята, разказана в руския филм „Таборът отива към небето“. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада. „Значимо място в спектакъла имат руско-циганските романси и танци.

„Публиката ги обича, познава и припява „Нане цоха“, „Очи чорные“, „Все, что было“, „Андроверда“, „Две гитары“, „Циган спросил цыганку“ и други. Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавника вятър, развяващ косите, като огъня в кръвта. С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика“ – съобщават от театър „Българан“.

От театъра канят Софи Маринова да се включи в представлението и тя веднага се съгласява, за да изпълни емблематични песни. Шоуменът Димитър Туджаров – Шкумбата също се включва в мюзикъла, както и актьорът Краси Ранков.

Танците са поверени на Ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при Областна дирекция на МВР – Варна, с художествен ръководител и хореограф Радослав Иванов.

Режисьор на мащабната продукция е Ники Априлов, а проектът се реализира с финансиране от Националния фонд „Култура“. „Таборът се връща от небето“ ще се играе и на 21 септември от 19:00 ч. в Канев център, Русе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай