Вторник,

София Филм Фест с 5 нови български филма

От: Мартина Суботинова -
София Филм Фест с 5  нови български филма
A
A
A

24-ят София Филм Фест стартира днес и ще срещне за първи път публиката в София с пет нови български игрални филма. Прожекциите са планирани за периода 5-9 октомври в кино Люмиер.

Иван Юруков представя режисьорския си кинодебют "До последния каприз” ("Till the Final Caprice“) на ексклузивна прожекция на 5 октомври 2020, от 19:30 часа.

Филмът разкрива две различни приключенски истории за смисъла и красотата на живота и връзката на хората с изкуството. "До последния каприз“ е филм откровение; това е една история за виртуозен цигулар, който се е оттеглил от големите сцени с една-единствена цел – да изсвири съвършено "Капризите“ на Паганини за себе си, не за публиката.

"Дани. Легенда. Бог“ ("Danny. Legend. God.“) e пълнометражният дебют на независимия продуцент, режисьор и сценарист Явор Петков – премиерата на филма е предвидена за 6 октомври 2020, от 19:30 часа.

Главната роля във филма е поверена на Димо Алексиев, който влиза в образа на Дани - бизнесмен и общински съветник, съгласил се да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари.

На 7 октомври е премиерата на още един дебют - "Шибил“ ("Shibil“) на режисьора и сценарист Никола Бозаджиев. Пресъздадена е една легендарна любовна история, описана в едноименния разказ на майстора на българското слово Йордан Йовков.

Най-новият филм на Иван Черкелов "Не влизай в пререкание с персонала на банята“ ("Do Not Argue with the Staff at the Baths“) ще бъде представен за първи път на голям екран в София в кино Люмиер Лидл на 8 октомври 2020, начален час 19:30 часа.

Силвия Петкова и Юлиян Вергов са в главните роли в режисьорския дебют на Бо Калинов "Пепел върху слънцето“ ("Ashes over Sun“), чиято премиера е на 9 октомври 2020, от 19:30 часа. Филмът е създаден по книгата на д-р Златимир Коларов "Illusio Magna”, базирана на истински случай от преди 50 години.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички