София Филм Фест с 5 нови български филма

Прожекциите са планирани за периода 5-9 октомври

София Филм Фест с 5  нови български филма | StandartNews.com

24-ят София Филм Фест стартира днес и ще срещне за първи път публиката в София с пет нови български игрални филма. Прожекциите са планирани за периода 5-9 октомври в кино Люмиер.

Иван Юруков представя режисьорския си кинодебют "До последния каприз” ("Till the Final Caprice“) на ексклузивна прожекция на 5 октомври 2020, от 19:30 часа.

Филмът разкрива две различни приключенски истории за смисъла и красотата на живота и връзката на хората с изкуството. "До последния каприз“ е филм откровение; това е една история за виртуозен цигулар, който се е оттеглил от големите сцени с една-единствена цел – да изсвири съвършено "Капризите“ на Паганини за себе си, не за публиката.

"Дани. Легенда. Бог“ ("Danny. Legend. God.“) e пълнометражният дебют на независимия продуцент, режисьор и сценарист Явор Петков – премиерата на филма е предвидена за 6 октомври 2020, от 19:30 часа.

Главната роля във филма е поверена на Димо Алексиев, който влиза в образа на Дани - бизнесмен и общински съветник, съгласил се да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари.

На 7 октомври е премиерата на още един дебют - "Шибил“ ("Shibil“) на режисьора и сценарист Никола Бозаджиев. Пресъздадена е една легендарна любовна история, описана в едноименния разказ на майстора на българското слово Йордан Йовков.

Най-новият филм на Иван Черкелов "Не влизай в пререкание с персонала на банята“ ("Do Not Argue with the Staff at the Baths“) ще бъде представен за първи път на голям екран в София в кино Люмиер Лидл на 8 октомври 2020, начален час 19:30 часа.

Силвия Петкова и Юлиян Вергов са в главните роли в режисьорския дебют на Бо Калинов "Пепел върху слънцето“ ("Ashes over Sun“), чиято премиера е на 9 октомври 2020, от 19:30 часа. Филмът е създаден по книгата на д-р Златимир Коларов "Illusio Magna”, базирана на истински случай от преди 50 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай