Снимат сериал за намирането на ваксина срещу К-19

Продукцията е базирана на предстояща книга по темата

Снимат сериал за намирането на ваксина срещу К-19 | StandartNews.com

От HBO възнамеряват да заснемат минисериал за намирането на ваксина срещу Ковид-19, предадоха от Variety. Продукцията ще е базирана на предстоящата книга "The First Shot" на Брендал Борел, която разказва за международната надпревара за откриване на лекарство против коронавируса. Историята проследява компаниите и отделните хора, които работят за каузата, науката, която те използват, съпътстващите политически проблеми и въпроса за сигурността и обществения достъп.

Изпълнителен продуцент е Адам Маккей, познат с работата си по „Вице“, „Големият залог“ и други. В продуцентския екип е и авторът на книгата Борел. Маккей има петгодишна сделка с НВО и до сега е работил по няколко проекта за телевизията – сериал за „Лос Анджелис Лейкърс“, лимитирана поредица за Джефри Епстийн и тв адаптация на наградения с „Оскар“ „Паразит“. В момента той работи и по сериал антология за климатичните промени, който трябва да тръгне по НВО Мах. Последната му изява бе като изпълнителен продуцент на „Наследниците“.

Брендал Борел е журналист от Лос Анджелис и материалите му се публикуват в „Атлантик“, „Блумбърг Бизнесуийк“, „Нешънъл Джиографик“, „Ню Йорк таймс“, „Аутсайд“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай