Събота,

Слушаме най-доброто от P.I.F. в двоен албум

От: Агенция Стандарт -
253
Слушаме най-доброто от P.I.F. в двоен албум
A
A
A

Сборен албум с най-добрите Слънчеви и Облачни песни ще пусне група P.I.F. на 26 февруари. В двойния диск ще намерят място поетичните саундтраци на тъгата "Приказка", "Невидимо дете" и "Обещавам", както и събуждащите усмивката мелодии "Юли", "Колело" и "Вали". 

Колекцията CD 1 „Облачно“ и CD 2 „Слънчево“ излиза по-малко от два месеца, след като Димо Стоянов изгуби битката с коронавируса. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас, а огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете му дъщери, на 1 и на 6 годинки, надмина не само очакванията, но и медийната популярност на групата.

"Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот", споделя Иван Велков, китарист и ядро на групата от самото й основаване. "Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този "Best Of" в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи "ощастливител", добавя Иван.

ВИЖ ОЩЕ: Вдовицата на Димо: Не знам как да продължа напред

За феновете на P.I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията им отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте им проекта до момента е почти невъзможно.

В двойното CD с най-добрите слънчеви и облачни парчета на P.I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новия сингъл на бандата "Дуел". То е заснето преди време, както винаги на принципа "От приятели за приятели" на групата и е последното неизлъчвано с участието на незаменимия й фронтмен Димо Стоянов. През май музикалното му наследство ще се увеличи с новият албум P.I.F. 6, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализран. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: P.i.f. Албум Димо