Огромен скандал с филм за Клеопатра

Чернокожа актриса подпали страстите н Египет

Огромен скандал с филм за Клеопатра | StandartNews.com

Документалният телевизионен канал “Ал Уасаикия” в Египет започва производството на документален филм за Клеопатра Седма, съобщи онлайн изданието “Иджипт индипендънт”. От канала, който е част от компанията “Юнайтед медиа сървисис” (United Media Services), изтъкват, че продукцията има за цел да пресъздаде исторически вярно живота на легендарната египетска царица.

“Започна подготовката за заснемането на документален филм за царица Клеопатра Седма, дъщеря на Птолемей Дванадесети, известна като Клеопатра, последният монарх от птолемейската династия, управлявала Египет след Александър Велики,” се посочва в изявление на “Ал Уасаикия”. В момента се провеждат работни сесии с експерти по история, археология и антропология, за да се постигне възможно най-високо ниво на проучване на темата, се посочва още в съобщението.

Новината идва на фона на вълна от недоволство и критики в Египет срещу избора на чернокожата актриса Адел Джеймс (на снимката горе) за ролята на Клеопатра в едноименната игрално-документална поредица на американската стрийминг компания „Нетфликс“. Адвокатът Махмуд Ал-Семар заяви, че предприема стъпки за блокиране на платформата в северноафриканската страна. Световноизвестният египтолог Захи Хауас определи избора на актриса като “пълна фалшификация”. Министерството на туризма и на паметниците на културата обяви, че Клеопатра Седма е била със светла кожа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай