Шакира се изстреля нагоре. Специално отличие от MTV

Колумбийската звезда със специален принос към музиката

Шакира се изстреля нагоре. Специално отличие от MTV | StandartNews.com

Колумбийската поп звезда Шакира ще бъде отличена за принос и влияние върху музикалните видеоклипове и популярната култура на видео музикалните награди на Ем Ти Ви за 2023 г. съобщи АП.

Сред предишните носители на наградата са Бионсе, Ники Минаж, Мадона, Джанет Джаксън, Дженифър Лопес, Риана и Миси Елиът.

Шакира също ще се качи на сцената на Ем Ти Ви, за да изпълни своя музика, за първи път от 17 години.

Колумбийската певица вече е носител на четири видео музикални награди на Ем Ти Ви, сред които призът „Международен избор на зрителите (Северна Латинска Америка)“, който тя спечели през 2000 г.

Тази година Шакира е номинирана за четири награди в категориите изпълнител на годината, най-добра колаборация (за песента „XQG,“ с участието на Карол Джи) и две номинации в категорията за най-добър латиноизпълнител (първата – за същото парче, а втората за самостоятелния й сингъл „Acrostico“).

„Шакира е истински световен авторитет, който продължава да вдъхновява и влияе на масите с уникалното си музикално майсторство. Тя проправя път за жените по света и е един от първите изпълнители начело на глобализацията на латиномузиката“,президентът на отдела за музика, музикални таланти, програмиране и събития в компания „Парамаунт“ Брус Гилмър. „Нейното огромно влияние върху музикалния пейзаж ще бъде дълготрайно, тъй като тя продължава да създава творчество и да развлича публиката на най-високо ниво.“

Тейлър Суифт превъзхожда всички  изпълнители по номинации за видео музикалните награди на Ем Ти Ви тази година. Американската певица е начело с общо осем номинации – седем от тях за музикалния видеоклип към песента „Anti-Hero“, както и една номинация в категорията изпълнител на годината. Друг фаворит тази година е Сиза, която има шест номинации.

Церемонията по връчване на видео музикалните награди на Ем Ти Ви за 2023 г. ще се проведе в Нюарк, щата Ню Джърси на 12 септември, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай