САЩ с признание към Тим Бъртън. Какво обявиха в негова чест

24-ти септември е обявен за ден на Тим Бъртън

САЩ с признание към Тим Бъртън. Какво обявиха в негова чест | StandartNews.com

Неделя, 24 септември е обявен от Градската управа на Бърбанк, САЩ за Ден на Тим Бъртън в знак на признание към режисьора на филми като "Батман", "Едуард Ножиците" и "Бийтълджус", който е роден и израснал в града в окръг Лос Анджелис, съобщи "Холивуд рипортър".

Същата вечер 64-годишният Бъртън ще присъства на галавечеря по случай връчването на наградите на Международния филмов фестивал в Бърбанк. Режисьорът също ще участва в ретроспективна беседа за живота и кариерата си. 

Връзката на Тим Бъртън с 15-годишната филмова проява започна преди година, когато кинодеецът даде съгласие за  предоставяне на името си на фестивална награда, която всяка година ще отличава местен режисьор, проявил уникално въображение и творчество. 

Наградата "Тим Бъртън" беше връчена за първи път миналата година и тази година отново очаква своя носител.

"Роден съм в Бърбанк и се радвам, че мога да бъда част от тазгодишния фестивал, на който новата награда ще бъде връчена на местен режисьор, проявил уникално въображение и креативност", каза кинодеецът.

Най-скорошният проект на режисьора беше сериала "Уензди" на стрийминг платформата Нетфликс. Бъртън беше изпълнителен продуцент и режисира първите четири от осемте епизода на първия сезон, номиниран за награди "Еми". 

"Артистизмът на Тим Бъртън е извор на огромно вдъхновение. Екипът на Международния филмов фестивал в Бърбанк е развълнуван, че си сътрудничи с градския съвет, за да даде на режисьора това заслужено признание - Деня на Тим Бъртън, и да почете изключителния му принос към развлекателната индустрия, местните му корени и прекрасните впечатления, които е оставил в сърцата на зрителите", каза президентът на проявата КъртПатино, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай