Рич Форестър не умира

Рич Форестър не умира | StandartNews.com

През последните дни фалшива и стряскаща новина обиколи онлайн медиите. Тя гласеше че, че убиват героя Рич Форестър в "Дързост и красота". Вестта всъщност е слух от 2012-а година. Оказа се лъжа. Продуцентите никога не са си и помисляли да се лишат от един от култовите им персонажи. Зрителите обаче ще трябва да се сбогуват с актьора, който го играеше - Рон Мос. Вместо него прочутият Форестър ще бъде продължен в тв сагата от Торстън Кей. Сценаристът на "Дързост и красота" Брадли Бел обясни пред американския сайт "TV Guide", че отдавна е имал планове за преработване на героя. "Рич не е мъртъв. Просто за известно време ще бъде вън от картинката. Той е ключова фигура от шоуто и ще се върне в сериала. Но ще има известен период време без него, за да може да разгърнем образа на Брук", разяснява Бел. А от сериала решили, че отстраняването му за една година от епизодите ще направи и донякъде реалистичен новия трансфер, при който Рон Мос ще бъде заменен от Торстен Кей, които поне по прическа и маниери си приличат.

Последната поява на стария Рич е в 6345-и епизод, който беше излъчен на 14 септември 2012 г. в САЩ., а в България още предстои.

Героят е въведен още в началото на тв сагата - на 23 март 1987 година. Образът му не слиза от екран цели 25 години. Само още трима могат да се похвалят със същото - Сюзън Фланъри, Джон МакКук и Катрин Кели Ланг. Мос обаче решава да напусне сериала през 2012 г.

Новият Рич - Торстен Кей, е немско-британски актьор. Роден е на 22 февруари 1966 година във Франкфурт, Германия, под името Торстен Ернст Кийзелбах. Има редица роли в киното, театъра и телевизията. Освен това се интересува от литература. Издал е стихосбирка, съвместно с колегата му Дороти Бриджис. Преминаването му в екипа на "Дързост и красота" предизвиква куп сътресения, тъй като зрителите доста трудно приеха промяната. Продуцентите обаче обясняват, че Торстен открай време е бил в листата на звездите, които са най-подходящи за ролята на Рич. И смятат, че влизането му в сериала е голям успех.

Говори се, че напускането на Рон Мос от мегапродукцията е заради искането му за по-висок хонорар. "Искам да се уверя без съмнение, че всички вие знаете колко много ви обичам. Подкрепата ви през цялото това време и, надявам се, и след него, значи много за мен. Когато се затваря тази врата, други се отварят", така Мос обяви раздялата си със сериала в Туитър. В интервю пред американска медия актьорът отрича, че парите са причината да си тръгне. Жестока катастрофа преобърнала живота му. Едва не се сбогувал с живота си и с този на съпругата си Дивайн. Приел трагедията като знак. Мос споделя, че е изпуснал много от живота заради 25-те години, прекарани на малкия екран. След инцидента Рон поискал да си върне живота обратно и да бъде заедно със семейството си. А после се връща и към негова много по-ранна любов, предшествала актьорството - музиката.

Преди да влезе в "Дързост и красота", той е бил запален рокаджия от бандата "Плейър". Изявявал се като вокалист и свирел на бас китара. Групата е имала спорен успех, с чести прекъсвания. Последната промяна в състава се осъществила през 1996 година, когато излиза петият им студиен албум. През 2013 година рокаджиите се събират отново, а сега Мос го очаква турне в САЩ.

"Дързост и красота" от години се излъчва по БНТ1 и БНТ2. От телевизията обещават на зрителите, че докато има сериала, ще е част от програмата. Поредицата е разпространена в 100 държави и има над 300 милиона зрители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай