Режисьорът Тед Кочев със "Златен век"

Режисьорът Тед Кочев със "Златен век" | StandartNews.com

Наградиха канадския режисьор Тед Кочев със "Златен век". Това стана на специална церемония в Министерството на културата, където Вежди Рашидов връчи лично наградата и поздрави Кочев за постиженията му.

"Аз имах голяма, голяма българска фамилия у дома. И в неделя всичките се събирахме и разказваха спомени от България. Сетне пееха български песни и плачеха, плачеха. Сега разбирам защо", разказа Кочев, който има български корени.

"Нашето предложение е г-н Тед Кочев да бъде български гражданин. Да му кажем: добре дошъл вкъщи, у дома!", каза от своя страна министър Вежди Рашидов.

Създателят на филма "Рамбо: първа кръв" обяви, че иска да снима филм за цар Борис III и спасяването на българските евреи. И изтъкна, че сценарият му вече е готов. Режисьорът обясни още, че ще се радва да работи със студентите в НАТФИЗ, на които да предаде от опита си.

Тед Кочев ще бъде специален гост на София Филм Фест 2016, където ще бъдат показани едни от най-хубавите му филми през годините. Повече за него може да видите ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай