Пуснаха още дати за „Фантомът на операта“

Зрителите в България ще гледат култовия мюзикъл в Оперетата до края на март

Пуснаха още дати за  „Фантомът на операта“ | StandartNews.com

Музикалният театър пуска нови дати за „Фантомът на операта“, след като билетите за всички 11 преди февруарската премиера на шедьовъра от Андрю Лойд Уебър бяха изкупени за отрицателно време. Шефката на трупата Марияна Арсенова е поискала от бизнеспартньорите права за още представления. Така зрителите в България ще гледат култовия мюзикъл в Оперетата до края на март – на 23, 24, 27, 28, 29 и 30.

Три години продължават преговорите по отстъпването на правата, които са дадени при възможно най-добрите условия. За това не е без значение и фактът, че през последните 20 години театърът създава силна традиция в поставянето на мюзикъли. На негова сцена са играни пет от най-прочутите творби на сър Уебър - „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Котки“, „Евита“ и „Булевардът на залеза“.

„Фантомът на операта” е най-„луксозната“ премиера в афиша на Музикалния. Въпреки сериозните отстъпки, дадени от фирмата на Уебър, това са най-скъпите авторски права за мюзикъл в досегашната история на театъра. Допълнителни средства са инвестирани в мащабната сценография, озвучителната и осветителната техника, в изработването на близо 400 оригинални костюми.

„Фантомът на операта” ще е и най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти, правени досега в Оперетата. Някои от актьорите ще се движат по скеле, което е издигнато на височина шест метра над сцената. За мистериите и визуалните чудесии в спектакъла се ползва професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.

В главната роля на Фантома ще се редуват младият солист на трупата Владимир Грудков и звездата от последната Евровизия Влади Михайлов. В образа на Кристин се въплъщават солистките на театъра Весела Делчева и Теменужка Трифонова, както и победителката от „Х фактор“ Християна Лоизу като гост-звезда. Раул се изпълнява от солистите Денко Проданов и Александър Панайотов. В другата водеща роля, на капризната примадона Карлота, гледаме Катерина Тупарова и Зорница Дамянова. Като Мадам Жири се редуват звездите от тежката кавалерия Людмила Козарева, Деница Шопова и Калина Ангелова. Като Фирмен и Андре - двамата търговци и настоящи собственици на Парижката опера - се изявяват доайените Христо Сарафов и Николай Борисов, както и Тодор Велков и Румен Григоров. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов. Режисьор на спектакъла е академик Пламен Карталов. Гост-сценограф е професор Миодраг Табачки от Сърбия. Художник на костюмите е Цветанка Петкова-Стойнова. Хореограф е Татяна Янева. Хормайстор и втори диригент – Людмил Горчев. Автор на превода е Виктор Макаров.

След повече от 33 години на над 166 сцени по света, 140 милиона зрители и над 70 престижни награди, "Фантомът на операта" ще покори сърцата и на взискателната българска публика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай