Премиера на пиесата „Измяна" oт Пинтър в София

Премиера на пиесата „Измяна" oт Пинтър в София  | StandartNews.com

София. Пиесата „Измяна" от Пинтър на Варненския драматичен театър гостува ексклузивно в София на 26 февруари. Броени дни след премиерата във Варна софиянци ще се насладят на прекрасната игра на актьорите Димитър Баненкин, Веселина Михалкова, Стоян Радев и Стефан Додуров на сцената на Сатиричния театър. Режисьор на постановката е проф. Пламен Марков, а негови съмишленици са сценографката Мира Каланова, композиторът Калин Николов, фотографът Симеон Лютаков.

 

Димитър Баненкин, който нашумя с тв сериала „Недадените", се завръща на театралната сцена именно с участието си в „Измяна", след 23-годишно отсъствие от България. Другата звезда в спектакъла - Стоян Радев е номиниран за ИКАР за 2014 за ролята си на Градоначалника в „Ревизор" от Гогол, отново във варненската постановка на Пламен Марков. Той е носител на престижното отличие през 2012, за главна мъжка роля на Ричард в „Ричард III" от Шекспир, режисьор Пламен Марков.

 

Билети за премиерното представление на ИЗМЯНА на 26 февруари се продават на Касата на Сатиричен театър "Алеко Константинов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай