Премиера на БГ роман в "Маринела"

Писателят Иван Янев представи "Симаргал"

Премиера на БГ роман в "Маринела" | StandartNews.com

На 12.05 в зала “Витоша” на столичния хотел “Маринела” се състоя премиерата на втория роман “Симаргал” на писателя Иван Янев.

Иван Янев е роден в Перник. На 6-годишна възраст с прашка и метална скоба е ударен в едното око. Губи зрението на окото, а поради слабости в лечението губи и другото. Завършва училището за деца с нарушено зрение в София. След това учи история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. защитава докторска дисертация на тема „Външната политика на България през Втората световна война в българската историческа литература (1938-1944)“.

“Симаргал” е втората художествена творба на автора, като през 2018-та, той представи романа си “Феникс”. Водещ на събитието бе ПР-ът и близък приятел на Иван Янев - Ангелина Ангелова. Пред своите гости и почитатели, писателят сподели, че новият роман може да се приеме за продължение на първата му книга, но за читателите, които не са запознати с първата творба, “Симаргал” би могла да бъде напълно самостоятелно преживяване.

 “Чувствам се невероятно щастлив, че отново съм в тази зала и отново поводът е книга, написана от мен. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и са тук тази вечер. Има една мъдра мисъл, че книгата принадлежи на своя автор, докато я пише - след това, тя вече изцяло принадлежи на читателите.”

Пред присъстващите Иван сподели, че е готов и за трета творба, като тя би завършила трилогията, която е и негов първоначален проект.

Писателят развълнувано сподели, че в залата има негови колеги, с които е състудент от скоро и изучава магистърска програма по творческо писане в Нов Български университет, а сред гостите му бе и поетът Иван Карастоянов, който сподели вълнуващ стих, посветен на новата художествена творба.

Сред гостите бе и победителят от “България търси талант” Адриян Асенов, който поздрави автора с впечатляваща имитация, а журналистката от БНТ и БНР Ангелина Грозева прочете вълнуващ откъс от “Симаргал”, посветен на любовта.

Събитието завърши с фолклорно изпълнение на певицата Деси Николова, а авторът търпеливо раздаде автограф на всички желаещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай