Посрещнаха с каба гайди Хорхе Букай на летище София

Посрещнаха с каба гайди Хорхе Букай на летище София | StandartNews.com

София. Световноизвестният аржентински писател Хорхе Букай пристигна за четвърти път в България. Този път той е придружаван от сина си Демиан, с който ще представят новите си книги пред българската публика. Двамата кацнаха по различно време на летище София и бяха посрещнати със звуците на родопски каба гайди, които много харесват.

Хорхе Букай идва от Европейското си турне, а синът му Демиан пристига от Аржентина. Бащата ще запознае читателите си с "20 стъпки напред", а синът- "Погледни отново".

„Трябва всеки да гони своя път към щастието, възможността да го постигнеш и отговорността за това е твоя. В крайна сметка всеки е свободен по собствен начин и трябва да има куража да постига нещата без самозаблудата, че си предопределен за това, или пък да питаш някой друг как да стана щастлив. Не, трябва да питаш себе си, това зависи само от теб". Това разказа Хорхе за новата си творба пред Нова тв.

Любимецът на много българи споделя, че се радва за своя син, който е тръгнал по неговия неравен път на писането. "Наследник съм на една знаменита фамилия, не само заради баща ми. Богата е биографията и на моя дядо. От всеки един Букай съм се стремял да взема най-доброто и затова съм щастлив, че съм от това семейство", каза наследникът на Букай, малко след като кацна от Аржентина.

"Баща ми винаги говори с такова възхищение за България и българите. Оценява ги толкова високо, че и на мен ми се иска да се докосна до вас. А за мен ще бъде голяма чест, ако тук хората проявят интерес към моята книга, която показва пътя да преодолеем трудностите и да намерим себе си", каза още Демиан, цитиран от БНТ.

Двамата писатели ще представят книгите си на 10 юни (вторник) от 19,00 часа в аула „Максима" в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в столицата. На следващия ден те пътуват за Велико Търново, за да се срещнат със своите почитатели там. Срещата започва в 19,00 часа в музикалнодраматичен театър „Константин Кисимов". Следващата им спирка ще бъде Дом на културата „Борис Христов" в Пловдив, където на 12 юни ще бъде представянето им от 19 часа. Входът и за трите града е свободен. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай