Последна нощ за Музея на ракията във Виена

На всеки 15 минути ще има тур, посветен на еликсира

Последна нощ за Музея на ракията във Виена | StandartNews.com

Природонаучният музей © ORF / Hans Leithner

132 музея във Виена на 5 октомври точно в 18 часа ще отворят за двадесети път врати за нощно посещение. С един билет желаещите ще могат да посетят Белведере, Природонаучния, Квартала на музеите - включително Mumok и Леополд, Албертина, където в момента са изложени над 200 картини и гравюри на Дюрер.... В музея Леополд може да бъде разгледана уникалната изложба, посветена на Виена в началото на ХХ век и стила модерн, който променя изобразителното изкуство. На фона на произведенията на най-известните представители на сецесиона ще звучат и откъси от писмата на Густав Климт и Егон Шиле.

Тазгодишната Нощ предлага и последен шанс за посещение в Музея на ракията. Специално за събитието там ще провеждат екскурзии на всеки 15 минути, в които публиката ще чуе за традициите във варенето на ракия и ликьори в австрийската столица. Малкият частен музей има над 100-годишна история и фенове по цял свят, сред които Мерилин Менсън, Джъстин Тимбърлейк и Рамщайн. И след закриването на музея в квартала Майдлинг магазинът на Гералд Фишер ще продължи да работи, а посетителите ще могат да опитват и да си купят традиционни виенски алкохолни напитки.

За Нощта на музеите във Виена са подготвени още специални беседи, изложби и обиколки, а с билета се возите безплатно от 17, 30 до 1, 30 през нощта в цялата мрежа на градския транспорт, както и на допълнителните автобуси, свързващи отделните обекти. Цената на билетите е 15 евро за възрастни, 12 евро за студенти и ученици, а за деца до 12 е безплатно. Автобусите по двете линии, които свързват всички, включени в  програмата музеи, се движат на интервал от 15 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай