"Под прикритие" стреля в "Гинес"

"Под прикритие" стреля в "Гинес" | StandartNews.com

Ако БНТ продаде сериала в още 16 територии, ще бъде номер едно в света

Ченгето на Ивайло Захариев падна прострелян фронтално в първите секунди след старта на петия сезон на "Под прикритие". Гласът на Джаро пък възкръсна по телефона на дъщеря му Ния в последната минута на епизода. 16 територии делят сериала от Книгата за рекордите на Гинес. След като бъде похарчена и там, продукцията на БНТ ще триумфира като най-продаваната в света. Това уточния президентът на американската компания New films international Нисим Хейзън, който бе официален гост на откриващото събитие.

"Първоначалната ни цел бе да продадем този сериал в 5, максимум в 10 територии. След втория сезон беше продаден в повече от 35-40, след третия - в 80, а след четвъртия - в 186. Трудно е за вярване, но е истина", добави той.
"Постигнахме голяма мечта - да изведем български сериал на световния пазар. За България това е мегареклама, а успехът за нас, като обществена медия, е, че първи направихме пробива и зададохме висок стандарт за филмовата телевизионна индустрия у нас", заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова. "Съдбата на всеки от героите ще свърши там, където го отвежда историята, градена пет сезона.

БНТ разби представите, че българските продукции са локални и създаде касов хит, лидер на световния пазар. Поредицата връща на обществената телевизия близо 1 милион лева на година и тези постъпления ще продължат, докато сериалът се гледа по света", уточни програмният директор Севда Шишманова.

2000 приятели и колеги на многобройния екип изгледаха първия епизод на живо в зала 3 на НДК. Над половин милион бяха пред екраните у дома, 50 000 до вчера бяха зрителите във vbox7. Сериалът, който възпява престъпния свят у нас, постигна 11% рейтинг и пазарен дял от 35 на сто във възрастовата група 18-34. Впечатляващ беше 3D мапингът върху сградата на НДК с баш героите.

Режисьорът Виктор Божилов обеща интригуващ втори епизод с много екшън и неочаквани обрати. В старата игра на живот и смърт ще влязат нови играчи. Иво Андонов напуска улицата в желанието да бъде недосегаем и с легален бизнес. Следващата неделя криминалният психолог Яна (Силвия Петкова), профайлър със стаж във ФБР, влиза в действие. А Ния (Йоанна Темелкова) решава да продължи "бизнеса" на баща си Джаро, изправяйки се срещу Иво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай