"Под прикритие" се бори за ЕМИ

"Под прикритие" се бори за ЕМИ | StandartNews.com

Джаро и компания продължават да жънат световна слава. Четвъртият сезон на "Под прикритие", крими сагата на БНТ, е селектиран в най-престижния конкурс за телевизионни предавания -ЕМИ. Хитовата поредица се състезава в категория "драма" за международни сериали в 43-ото издание на прочутите награди.

"Под прикритие" бе селектиран на първи кръг за тв оскарите и през 2012 година със сезон 1 и 2, както и през 2013 година със сезон 3.

"За разлика от предишните номинации сега "Под прикритие" влиза в състезанието с различна изходна позиция и много сериозно портфолио, защото сериалът е продаден в 148 територии и продуктът е познат на международната аудитория и световната гилдия. В тази индустрия е необходимо освен качествен филм да създадеш и лоби", коментира Севда Шишманова, програмен директор на БНТ.

Призовете ЕМИ ежегодно се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. Кои са победителите ще стане ясно на официална церемония на 23 ноември в Ню Йорк.

"Под прикритие" е най-награждаваният български сериал и има безпрецедентна международна дистрибуция. Още първият сезон беше номиниран за "Златна нимфа" в Монте Карло, а четвъртият бе селектиран за Detective FEST в Москва през м.г. Всяка година продукцията се представя на AFM в Лос Анджелис и MIPCOM в Кан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай