Почина звезда от любим сериал

Актьорът бе на 54 г.

Почина звезда от любим сериал | StandartNews.com

Актьорът Матю Пери, който изигра Чандлър Бинг в хитовия американски сериал "Приятели", е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст, съобщават американските медии, цитирани от Франс прес и Блиц.

Според в."Лос Анджелис Таймс" актьорът е бил намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис. Според неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия Те Ем Зет, която първа съобщи за смъртта на актьора, на мястото не са открити следи от насилие.

Пери е най-известен с ролята си на Чандлър Бинг в „Приятели“ и участва във всичките 234 епизода от 10-те сезона на сериала.

Той играе и в други хитови телевизионни предавания през годините, включително "Бевърли Хилс 90210", "Западното крило", "Смешно отделение" и "Стари приятели".

Актьорът разказа как се е преборил със зависимостта  си от наркотиците и алкохола в своите мемоари от 2022 г. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. Звездата бе сгоден за кратко с  Моли Хървиц до раздялата им през юни 2021 г.

Сериалът "Приятели", който проследява съдбата на шестима млади приятели, живеещи в Ню Йорк, се излъчва от 1994 до 2004 г. 

Комедията, в която участват Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу, се превърна в един от най-успешните сериали на всички времена. Последният му епизод е гледан от 52,5 милиона в САЩ, което го прави най-гледаният телевизионен епизод на 2000-те.

Телевизия Warner Bros, която продуцира "Приятели", заяви, че "сме съкрушени от смъртта на нашия скъп приятел Матю Пери".

"Матю беше невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството на Warner Bros. Television Group, се казва в изявлението. Въздействието на неговия комедиен гений се почувства по целия свят и неговото наследство ще живее в сърцата на толкова много хора. Това е сърцераздирателен ден и ние изпращаме нашата любов към семейството му, близките му и всички негови предани фенове."

Роден в Масачузетс през 1969 г., Пери е израснал в Отава, Канада, където посещава начално училище с Джъстин Трюдо, който по-късно става министър-председател на Канада.

Пери се премества в Лос Анджелис като тийнейджър. Той играе ролята на Чаз Ръсел в Boys Will Be Boys и също така има роли в шоута, включително Growing Pains.

През ноември 2022 г. актьорът публикува мемоарите си, озаглавени "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо: мемоари". Известно е, че от години се е борил със зависимостта си от алкохола. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай