Неделя,

Победителят в "Гласът" пее от 8-и клас

От: СТАНДАРТ -
1761
Победителят в "Гласът" пее от 8-и клас
A
A
A

Гласът на България Георги Шопов от отбора на Иван Лечев пее от 8-и клас. Той е напълно самоук певец. Нямам никакви познания от солфеж, слухар съм, разказа пред бТВ победителят, който трогна България вчера с каузата си да направи благотворителен търг за наградата си, за да събере пари за деца в нужда.

ВИЖ ОЩЕ: Георги Шопов е "Гласът на България" 2020

Пеех навсякъде, много шум вдигах, разказа Георги. Всъщност, той е художник. В 8-ми клас в училището по изкуствата в Кърдажи се прибирал заедно със съученити. Пеели химна на България по улиците. Георги взел най-високите тонове. Когато свършили, негов съученик от музикалната паралелка му казал: Пич, правя група, искаш ли да си солист. Така се родила бандата „Лабиринт”. От тогава до днес Георги е бил с 6 групи. Сега новата му цел е авторска музика. С парите от наградата ще запише свои клипове. Кавъри цял живот пея, искам сега да дам на хората моята музика, каза Шопов.Той разказа как се е родила идеята му за благотворителния търг: „Взех това решение преди 2-3 месеца. Вкъщи лежах на леглото и Ива и Виолетка си играеха нещо в стаята и се смяха много, беше много готино. Стаята беше изпълнена с детски смях и аз си помислих, че има деца, които нямат това щастие, без родители, в домове… Тъжна история и си казах, че искам да им направя една радост. Така както моето дете се радва, така и те да имат тази радост“. „Ако сложа тази статуетка вкъщи, ще дойдат приятели, ще се снимаме, но нищо повече, а така ще има полза“, заяви певецът.

Георги Шопов посвети своето участие в „Гласът на България“ на своята дъщеря Виолета и каза, че е искал да ѝ служи за пример, защото ролята на бащата е изключително важна в изграждането на детето.  Иван Лечев „заслужава да има за трети път победител в „Гласът на България“ защото рокът е истинската музика, а другото е мимолетно“, смята Георги Шопов. Самият Лечев пък разказа, че Георги го е изненадал преди месец, когато му пуснал запис как пее песен: Аз съм гласът на България. Още тогава знаеше, че ще спечели, каза с усмивка мастър Лечев.

„Всички, които бяхме на финала в „Гласът на България“, сме едно семейство и тази награда е за всички нас“, категоричен е победителят в седмия сезон на шоуто.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички