Племенницата на Ламбо се изповяда

Росица Обрешкова представя в Пловдив монодрамата "Страшносмешно необщуване"

Племенницата на Ламбо се изповяда | StandartNews.com

Росица Обрешкова представя своя моноспектакъл „Страшносмешно необщуване” на  13 септември в програмата на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив, който тази година е посветен на Стефан Данаилов. Племенницата на Ламбо е изляла душата и тъгите си в необикновена и разтърсваща постановка, изпълнена с крайни и силно преплетени емоции. „Когато Мастера си отиде, за втори път изгубих баща си“, казва актрисата режисьор, която сезони наред е дясната ръка на вуйчо си в НАТФИЗ.  Соло драмата е нейното „Спомням си“: едно към едно, без излишни подправки или спекулативни страсти  - така, както винаги я е възпитавал Ламбо. Тя откровено разказва за трите последователни трагедии, които я връхлитат през последните години – първо в Южна Африка умира брат й Ламби Кондов, без семейството да успее да се сбогува с него, спосле си отива майка им,  Росица Данаилова, която не може да се съвземе от смъртта на сина си, роден от любовта й с Иван Кондов, а след това си тръгва и Ламбо.

Обрешкова разкрива с обич моменти от диалозите си Стефан Данаилов, преди той да се отправи към отвъдното. И не крие, че „Страшносмешно необщуване” е опитът й Ламбо да остане завинаги с нея, да се  превърне в светлината й за бъдещето, в което ще трябва да се справя без него, но с ясното съзнание, че и той, и Росица Данаилова я закрилят някъде от рая. 

Преди четвърт век Стефан Данаилов е основният създател и двигател на "Сцена на кръстопът". Пловдив е може би любимият му град в България - в ранната му младост оттук започва кариерата му в театъра, въпреки че той не успява да изиграе ролите, в които е разпределен - в "Уестсайдска история" и "Дон Жуан", тъй като отива да снима "На всеки километър".            

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай