Пласидо Доминго с концерт в София, пускат билети

Ще пее пред катедралата "Ал. Невски"

Пласидо Доминго с концерт в София, пускат билети | StandartNews.com

 

Кралят на операта Пласидо Доминго ще пее пред столичната катедралата на „Ал. Невски“  на 31 август. Специалният му концерт ще започне точно в 20.00 часа. Ще изпълни заедно с примата Соня Йончева популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.  

Билетите за концерта ще бъдат пуснати в продажба от утре на цени от 50 до 250 лева, като ще има ограничен брой ВИП места. Те ще включват специален подарък за меломаните на цени от 300 лева.  Всички билети ще са в продажба в мрежата на касите на Изипей или онлайн на www.epaygo.bg

„За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата „Свети Александър Невски“. Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана“, заяви Йончева при обявяването на новината, предаде БНР.

Пласидо Доминго днес празнува своя 80-годишен юбилей. Медиите по света отбелязват заслугите му към оперното изкуство и проследяват неговата богата и продължителна кариера. „Не мога да повярвам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!“, споделя Доминго.

Той посочи, че е радостен, че ще се върне отново в България, няколко години след концерта му в зала "Арена Армеец", когато вдигна на крака публиката, изпълнявайки на български език песента „Моя страна, моя България“ от репертоара на Емил Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай