Петя напусна играта със сълзи

Петя напусна играта със сълзи | StandartNews.com

София. Петя Буюклиева най-после напусна Музикална академия, където въобще не биваше да влиза срещу каквито и да било пари. Страхотната певица потроши толкова нервни клетки, че надали има финикийски знаци, които биха могли да й ги възстановят. След като удари плесница на съпруга си Тони и се развика на журито, което си го заслужаваше, от където и да го погледнеш, Петя се спаси - просто не успя да събере достатъчно гласове от публиката. Журито я похвали до небесата ("Ти си глас вселена", "Който си може, си го може"), но и без него всички са наясно с гръмотевичния й глас. Друг проблем е, че напоследък няма композитори, които да й напишат достойни за нея парчета. Всъщност това е голямата драма на цялата гилдия - тотално клиширане и профанизиране на жанровете. Петя сподели, че наистина е раздрусана - заради смъртта на сестра си преди шест месеца, заради раздялата с малкия Тони, който учи в чужбина, заради това, че големият Тони за първи път не е постоянно до нея от 31 години насам.

В смехотворно-сълзотворния спектакъл преди вечер участваха още две доброволки в битката за хонорари и слава - Кичка Бодурова и Прея. Звездата понесе разни унижения, но най-голямото безумие беше участието на Коцето Калки в нейния миманс. Зъболекарят се направи на лелеяния и неверен мъж, втори лирически герой в хита й. След като измайстори серия от маймунджулъци в "Мисия Лондон", Коцето се взе актьорски на сериозно. Оттогава се пробва при всеки удобен случай. Но заради него силното драматично парче на Кичка се превърна почти в пародия. Фънки не пропусна да я иронизира, но феновете все пак я "оставиха" до следващия път. Добрата новина е, че Жоро Христов и Кичка най-после се прегърнаха, след като преди време добри хора им спретнаха интрига и не си говореха.

Изгряващата в (псевдо)индустрията Прея, която пее прекрасно, се чудеше къде е попаднала - плачеше и се смееше едновременно, като не пропусна да излее душата си. ("Не искам да се връщам в Люлин"). Някой я беше облякъл като робинята Изаура, ненужно заигравайки се с екзотичната й визия. Момичето стана любимка на зрителите, а журито през цялото време я противопоставяше на Петя и на Кичка, за да се знае кой е "млад" и кой е "стар". Да се надяваме, че двете дами ще усвоят прилични суми за целия този цирк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай