Отиде си най-голямата легенда на българското кино

Инфаркт покоси Иван Иванов

Отиде си най-голямата легенда на българското кино | StandartNews.com

Българското кино загуби една от най-големите си легенди.

Инфаркт покоси Иван Иванов, научи първи "Стандарт" от негови колеги. Актьорът, който беше любимец на няколко поколения зрители, е издъхнал в панагюрската болница.

Години наред той страдаше от различни диагнози, но мъжки се бореше с тях. Беше избрал село Оборище, където откри спокойствие и тишина. 

Иван Иванов е роден на 16 декември 1951 г. в Асеновград. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова през 1979 г.

Иван Иванов играе и на сцените на Народен театър за младежта (1979 – 1981) и Военния театър (1981 – 1983), както и във филмово студио СИФ (1983).

Член е на СБФД от 1985 г.

„Всичко е любов“ е филмът, който превръща Иван Иванов в секс символ на българското кино. Освен Радо от „Всичко е любов“, той играе и Асен в „Лавина“ (1982), Вас/Христо в „Комбина“ (1982) и Траян в „Мярка за неотклонение“ (1983).

От първия си брак, Иван Иванов има син – Георги (р. 1974 г.), който е успял столичен юрист и съдия. От втория си брак с актрисата Петя Силянова, Иванов има втория си син – Стефан (р. 1984 г.), по-известен с рап псевдонима Wosh MC.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
9 Коментара
Атом
преди 3 месеца

Светла му памет! 😪

Откажи
cyandelia
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи
123
преди 3 месеца

Един от малкото талантливи бг. актьори....,жалко ....

Откажи
Кирил
преди 3 месеца

Бог да го прости. Незабравим.Лично за мен най -красивия актьор.Лека му пръст.Такива вече няма.Жалко.Тъжно.Ще запаля една цигара.

Откажи
Пешо
преди 3 месеца

Много пресилено казано,че е най-голямата легенда.Най-големия беше Ламбо,и най-красив.Не пишете глупости,Иванов има 3-4 филма,а на Ламбо не можете да ги преброите.

Откажи
Стилиян
преди 3 месеца

Много си зле бе пешо. На комунистическите галеници им даваха всичко, а талантливите ги мачкаше системата. А сега реши кой и защо е играл в повече филми и кой е спрян и изхвърлен от системата в България. И сега е така. А ти от кои си, бре пешо? Ясно е от кои. От тъпите.

Откажи
До пешо
преди 3 месеца

Не ставай смешен, Стефан също беше велик, но лансиран и надиган от комунягите, живковист, Иван беше самороден талант без протекция, а филмите му никак не са малко....поинтересувай се

Откажи
Пешо
преди 3 месеца

Тъп съм и можеш да ми полигавиш хоя.

Откажи
Пешовица
преди 3 месеца

Ама ти имаш хой бре лайньо?

Откажи