Отиде си Натали Делон

Единствената законна съпруга на Ален Делон почина на 79

Отиде си Натали Делон | StandartNews.com

Звездата от "Особен урок" Натали Делон, бивша съпруга на актьора Ален Делон, почина на 79-годишна възраст. Това съобщи синът й Антъни Делон. "Почивай в мир, мамо", остави той кратко съобщение в своя Инстаграм на черен фон, придружено от датите на нейното раждане и смърт. В социалната мрежа той не съобщава причината за смъртта, но според АФП актрисата е починала от бързо прогресиращ рак.

View this post on Instagram

A post shared by Anthony Delon (@therealanthonydelon)

Натали Делон, чието истинско име е Франсин Канова, се появява в около 30 филма. Един от най-успешните е първият й филм "Самураят" (1967) на Жан-Пиер Мелвил, с участието на съпруга й, с чиято помощ получава ролята. Бракът им продължава от 1964 до 1969 година. След развода тя продължава да се снима във филми, занимава се с режисура и сама пише сценарии. На българската публика Натали Делон става любимка с филма от 1968-а "Особен урок".

21-годишната Натали среща съвсем случайно Ален Делон в нощен клуб в Париж. Тогава той е във вихъра на славата и е сгоден за Роми Шнайдер, но много бързо започва тайна връзка с Натали. Ален напуска Роми и през август 1964-а се жени за нея. Веднага след сватбата двамата се качват на кораба "Франс" и отиват в Лос Анджелис на сватбено пътешествие. Там Натали ражда сина им Антъни. Духът на Роми постоянно присъства в техните отношения.

"Ален никога не ми говореше за нея, но от време на време виждах тъгата в неговите очи… Бях много наивна. Той изневеряваше, но не и аз", призна през 2001-а Натали Делон. През 2018-а тя е още по-откровена пред "Пари Мач": "Всичко оставих зад себе си, когато го напуснах. Тръгнах си със сина си и гледачката". Това е всичко. Двамата се развеждат през февруари 1969-а. Веднага след това Ален Делон започва връзка с Мирей Дарк, която продължава 15 години.

Ален и Натали продължават да поддържат отношения. Те са свързани чрез сина им Антъни, който през декември публикува в Инстаграм снимка на двамата си родители. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай