Отиде си легендарният барабанист на "Ролинг Стоунс"

Чарли Уотс почина на 80

Отиде си легендарният барабанист на "Ролинг Стоунс" | StandartNews.com

Барабанистът на рок динозаврите "Ролинг Стоунс" Чарли Уотс e починал на 80-годишна възраст. Това съобщи BBC, като се позова на говорител на музиканта. 

"Чарли си отиде в мир и спокойствие тази сутрин в лондонска болница. Той бе обграден от своето семейство", се посочва в съобщението.

Смъртта на Чарли Уотс идва само няколко седмици след като бе обявено, че той няма да участва в американското турне на групата. Като причина бе посочено, че барабанистът се възстановява от медицинска процедура, която е преминала успешно.

Семейството на Чарли Уотс моли медиите и феновете да уважат правото им на скръб и да оставят близките му да преминат спокойно през тъгата си.

"Той беше обичан съпруг, баща и дядо. Също така беше един от най-великите барабанисти на своето поколение. Учтиво молим да се уважава личното пространство на семейството, приятелите и останалите членове на "Ролинг Стоунс", се казва още в краткото изявление. 

През 1963 г. Чарли Уотс се присъединява към „Ролинг Стоунс“ като барабанист, като подготвя и дизайна на обложките на плочите и на сцената по време на турнетата на групата. Това не е учудващо, защото той е следвал за графичен дизайнер, когато се среща с Брайън Джоунс, Мик Джагър и Кийт Ричардс в един от лондонските блус клубове. 

През 2006 г. Уотс е избран за член на Залата на славата на съвременните барабанисти. Освен с "Ролинг Стоунс" музикантът се изявява и със своята джаз група "Чарли Уотс Квинтет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай