Новото дете чудо на италианската поп музика

Спечели голямата награда на 74-ото издание на фестивала в Сан Ремо

Новото дете чудо на италианската поп музика | StandartNews.com

Тя е млада и енергична, сърдечна и усмихната. Песните й са основно динамични, в латино стил, подтикващи към танц дори и най-сдържаните хора. Гласът й е силен. Заради излъчването й в клиповете и на сцената често пъти е оприличавана на нешлифована версия на Лейди Гага.

Това е родената през 2001 г. Анджелина Манго, която е наследила таланта на известните си родители – поп певеца Джузепе Манго, известен в музикалните среди като Пино Манго или просто като Манго, и на Лаура Бортолоти, известна с творческия псевдоним Лаура Валенте и бивша солистка на групата „Матиа Базар”.

Преди седмица Анджелина, която през април ще навърши 23 години, спечели голямата награда на 74-ото издание на фестивала в Сан Ремо. Младата дама победи в една оспорвана надпревара, в която претендентите бяха общо 30 и в която участваха такива прочути имена на италианската музика като „Рики е Повери”, Фиорела Маноя, Лоредана Берте, Франческо Ренга, НЕК, Ема, „Ил Воло” и др. В конкурсната битка Анджелина Манго беше сред представителите на най-младото поколение изпълнители.

Въпреки младостта си Анджелина Манго има дълъг музикален път зад гърба си. Тя има два мини албума – „Monolocale” и „Voglia di Vivere”, издадени съответно през 2020 г. и 2023 г.  и съдържащи съответно 8 и 6 парчета.  Миналата година тя беше и на турне из Италия за представяне на втория си мини албум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи