Нов дует на родния "Бродуей"

Кристина Белчева и Ивайло Захариев са звездите в „Пеперуди, пеперуди“

Нов дует на родния "Бродуей" | StandartNews.com

Нов дует скоро ще обира овации на родния „Бродуей“ – Кристина Белчева и Ивайло Захариев играят майка и син в премиерния спектакъл на Николай Априлов по прочутата пиеса на световния италиански драматург Алдо Николай „Пеперуди, пеперуди“. След повече от 25 години Елио открива Еда, която е избрала  измисления от самата нея свят от лукс, прищевки и романтични обожатели пред реалността на живота.

„Творбата е протест срещу егоизма, безотговорността на родителите, ретроградността и потъпканите семейни ценности. Преживяната самота на главните герои ги сближава и точно тази близост отключва вглъбените изповеди на Елио и Еда. Алдо Николай успешно експериментира със стиловете, ловко преминавайки от символизъм към реализъм. Сюжетът е достъпен, вглъбен в човешката душевност, разкривайки я с тънкост и финес. Едновременно с това текстът е иронична критика срещу буржоазията и нейното всекидневие“, коментира Априлов.

Третият на сцената ще бъде домашната прислужница Фока, в чиято престилка влиза Елена Атанасова, нашумяла напоследък с „Ол инклузив“. Първите представления са на 19 и 20 октомври в Нов театър НДК. В България пиесата е поставена през 80-те години на ХХ век в Театър „199“ с режисьор  Лена Ченчева, която по това време е директор на прочутото арт мазе. Ченчева е известна и като автор на емблематичната песен „Хей, поле широко”. Тогава в ролите са Таня Масалитинова, Михаил Петров и Кина Мутафова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай