Николай Урумов върти две шарманти дами

Топ актьорът върти две дами в „Сюрприз“ по Чудомир

Николай Урумов върти две шарманти дами | StandartNews.com

Николай Урумов е като фойерверк в „Сюрприз“, поредната премиера в Младежкия театър. Топ актьорът върти на сцената две атрактивни дами в спектакъла на Емил Бонев по текстове на изключителния писател, сатирик, художник и краевед Чудомир. Танци, незабравими песни и хумор вдъхновяват публиката. „Всеки ден без смях е изгубен“ е едно от посланията на зрелищната постановка. Като музите на главния герой се вихрят Ярослава Павлова, която извън прожекторите е съпруга на Петко Венелинов, и Зорница Маринкова, нежната половинка на Ненчо Илчев.

https://static.standartnews.com/storage/thumbnails/inner_article/2716/1324/7196/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B81.jpg

„Сюрприз“ отвежда в София през 1934-та година, когато трудностите не са били по-малко от днес. „Всеки е имал грижи в живота – едни големи, друг пък малки, всеки е в беда“, казва Чудомир. Но високият дух е помагал на хората да преминават през перипетиите с повече усмивки, повече танци, повече шеги и такт. Както пее великият изпълнител на шлагери от това време Алберт Пинкас. „Я си гледай кефа, я си гледай кефа, и за нас ще дойдат други времена“.

Виртуозният акордеонист Ивайло Флоров акомпанира през цялото време, свирейки някои от най-красивите, известни и незабравими мелодии от първите десетилетия на миналия век. Художник е Елена Иванова, хореографията е на Анна Пампулова. Следващите представления са на 20 и 25 февруари, на 16 и 27 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай