Никълъс Кейдж шокира: Не съм актьор

Как актьорът иска хората да го наричат?

Никълъс Кейдж шокира: Не съм актьор | StandartNews.com

Никълъс Кейдж заяви, че не се смята за актьор. Вместо това 57-годишният носител на "Оскар" предпочита да го наричат с термина "теспиан", за да опише по-добре колко дълбоко е ангажиран със своя занаят.

Звездата от филма "Прасе" сподели пред "Variety", че не харесва думата актьор, защото я свързва с лъжа, предава "Дир" . "За мен това винаги е означавало: "О, той е страхотен актьор, следователно е страхотен лъжец. Така че с риск да прозвучи претенциозно, харесвам думата "теспиан", защото означава, че влизаш в сърцето си, или влизаш във въображението си, или в спомените си, или в мечтите си, и си взел оттам нещо, което носиш обратно, за да общуваш с публиката".

Кейдж показва именно много сърце в играта си в последния си филм, "Прасе", оценяват критиците. Лентата излезе през юли.

Теспиан e дума, която се използва за актьор и актриса. Свързана е с Теспис, поетът, който за първи път излиза на сцената в Древна Гърция и се счита за първият актьор. Той добавя реплики към песните на хора.

Във филма Кейдж, който е племенник на Франсис Форд Копола, е бившия готвач от световна класа Робин Фелд, който се оттегля от обществото и живее в барака в гората край Портланд, Орегон, след като е претърпял лична трагедия години по-рано. Той се прехранва като доставя скъпи трюфели на местни ресторанти, с които се сдобива благодарение на прасето си. Филмът получи впечатляващите 97 процента рейтинг от критиците, анкетирани от Rotten Tomatoes, а Кейдж се радва на всеобща похвала.

Кейдж нарече режисьора на "Прасе" Майкъл Сарноски "Архангел Михаил", защото той дал на кариерата му така необходимия нов тласък.

"След няколко провала знаех, че съм бил маргинализиран във филмовата индустрия и система и нямаше да бъда поканен за голяма роля. Винаги съм знаел, че ще е необходим млад режисьор, който ще си спомни някои филми, които съм правил, и ще знае, че може да съм подходящ за неговия сценарий и ще ме преоткрие", сподели звездата от "Да напуснеш Лаг Вегас", "Диво сърце", "Лице назаем".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай