Националният военноисторически музей чества 98-и рожден ден

Националният военноисторически музей чества 98-и рожден ден | StandartNews.com

Националният военноисторически музей, съхраняващ символи на българската и европейската военна история, се прилижава с още една година към своето вековно съществуване и става на 98 години.

Създаден още по времето на Първата световна война със заповед № 391 от 4 юли 1916 г. на главнокомандващия действащата армия, "за да се съхранят за вечни времена всички предмети, свързани със събитията, които бележат най-важните страници на нашата военна история...", музеят започва попълването на колекциите си, съобщават от НВИМ.

На днешния ден НВИМ изказва признателност на своите дарители, благодарение на които музеят съхранява жив спомена за храбростта на предците ни, за българската бойна слава и памет. Хиляди родолюбци през годините са допринесли за богатството на милионния му фонд, част от който днес е представен по иновативен и атрактивен начин с над 27 хиляди експоната в експозициите на музея.

Националният военноисторически музей благодари и на всички свои приятели, съмишленици, партньори и доброволци, с помощта на които днес е научно-културен център и предпочитано място, привличащо все повече посетители с европейска визия, с разнообразни изложби и инициативи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай