Муки: Откраднали са кръста, за да го продадат

Вече няма човещина, казва Мария Грубешлиева, след като оскверниха гроба на Стоянка Мутафова

Муки: Откраднали са кръста, за да го продадат | StandartNews.com

Мария Грубешлиева ще подаде жалба до общинското предприятие "Гробищни паркове" след вандалския акт срещу гроба на майка й, великата комедиантка Стоянка Мутафова. Преди дни неизвестни оскверниха надгробната плоча на актрисата и откраднаха месинговия кръст. "Интуитивно усещах, че нещо ще се случи с гроба на майка ми", сподели Мария Грубешлиева пред bgonair.bg.

С ужас дъщерята на Мутафова установява посегателството. Предполага, че зад грозната постъпка най-вероятно стои човек, който иска да продаде кръста за пари, тъй като стойността му се изчислява на около 500 лева. Със сълзи на очи дъщерята на Стоянка Мутафова споделя, че хората са изгубили най-важното – човещината.

"То е такова безобразие, не мога да го изкажа, грозна картина, но нищо чудно в нашите времена. Много малко са хората, за които има нещо свято. След като можеш да посегнеш на кръст и нямаш страх от Бога, това означава, че няма нищо свято", допълва Муки. Тя е убедена – подобна постъпка няма да прости, не би го направила и майка ѝ. "Но е много вероятно и да е някой човек, който е много беден и няма какво да яде. В такъв случай до някаква степен бих го приела. Но ако е вид отмъщение, то това говори за всякаква липса на вяра и морал. Истината е, че да посегнеш на гроб и на кръст е непростимо", добавя дъщерята на Стояна.

Тленните останки на обичаната актриса са положени в общ гроб с обичания й съпруг Нейчо Попов. Година след смъртта ѝ дъщеря ѝ все още не може да преодолее болката от загубата и е убедена, че времето не лекува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай