Мона: Иван е най-дългото ми гадже

Мона и Иван се готвят за концерта с "Роксет"

Мона: Иван е най-дългото ми гадже | StandartNews.com

Пеех песни на "Роксет", когато бях на 15, казва фронтдамата на "Революция Z"

Революция Z, групата, която се излюпи в ефира на едноименния сериал по bTV, препуска бясно към славата като японски влак стрела. Където и да се появят Иван Тишев, Мона Недева, Иван Иванов и Христо Михалков, предизвикват фурор и често са под обсада на тийновете. Техният звезден миг обаче предстои - ще подгряват самите Мари и Пер от "Роксет" на 17 юни в "Арена Армеец". Шведският дует, който идва по покана на "София мюзик ентърпрайсис", ще се срещне с българската публика за втори път.

- Как ще подгреете за "Роксет"?
Мона: Ще изпеем песните си в нашия стил - рокендрол. Сега подбираме кои.
Иван: Чакаме и Христо, басистът ни, да се върне, защото е в чужбина, за да обсъдим финално сет листата. Имаме 20-30 минути време на сцената.
- Колко авторски парчета имате, готови ли сте за албум?
Иван: Уреждаме някои неща и влизаме да записваме. Искаме да направим и ремикс на нашата "Никога няма да бъдеш".
Мона: За концерта ще направим 2-3 кавъра, едно мое парче също. Това не е клуб, да свирим ъндърграунд неща, а идеята е песните да са разпознаваеми и хората да се изкефят.
- Какво означават за вас "Роксет", слушали ли сте ги като малки?
Мона: Аз съм им фенка покрай майка ми, защото тя им е голяма почитателка. На 15 години пеех с рок банди "Sleeping in my car". Бях на първия им концерт у нас и много ми хареса.
Майка ми каза, че е най-щастливата на света - първо дъщеря й подгрява "Роксет", после отива в Букурещ да гледа любимеца си Роби Уилямс.
Иван: Не мога да кажа, че съм от най-големите им фенове. Музиката, която слушам, е създадена след 2000 година. Състредоточавам се в по-млади банди. Но уважавам музикантите от Швеция. Най-добрите в момента групи са от там. А да се докосна до хора, врели и кипели в шоубизнеса, е чест.
- Как реагирахте, като разбрахте, че сте избрани?
Иван: Не съм таял големи надежди. Идеята беше на Мона. Събрахме всичко за групата - песни, лайв клипчета и т.н., а Мона ги прати до "София мюзик ентърпрайсис". И един ден, в групата ни във Фейсбук, където си пишем само ние, Мона прати скринйшот на писмото, в което казват, че сме одобрени. Малцина са такива късметлии.
- Докъде са нещата със сериала, ще има ли 5-и сезон?
Иван: Не знаем още. Проектът не е затворен, Знаем горе-долу какво ще се случи с героите.
- Пак ли сте гаджета?
Иван: Май да.
Мона: Това ми е най-дългото гадже в живота, от 3 години сме заедно.
Иван: Свободна връзка е нашата. (смеят се)
- Революция Z малко или много е изкуствено създадена банда. Вие успяхте ли да станете приятели?
Иван: О, да. Като разбрах за сериала и групата, имах опасения от сорта: "Ами тези пичове, ако не свирят добре, ако имаме други виждания"... Ние сме събрани от продуценти. Музикантите от най-великите банди се познават от деца, израсли са заедно. Но за щастие се получи химия, чуваме се, пишем си.
- Как се отнасят с Мона момчетата?
Мона: Ужасно. Карат ме да мъкна техника. Колони. Всичко правя, готвя им храна от вкъщи и им нося. Те даже не ми казват едно "мерси".
- Какво им готвиш?
Мона: Мусака, вегетарианска.
Иван: Всички сме вегетарианци. Това е първата група, в която имаме фронтдама. Мона е мъжко момиче, не е кифла. Умее да е в мъжка компания, което е важно. Тя има дисциплина.
Мона: От 15-годишна пея с банди и съм свикнала с различни характери.
- Разкажете някоя история от сцена?
Иван: Едно от най-приятните ми участия бе в Ямбол. Свирихме в парка на града. Когато отидохме за саунд чек, имаше много малко хора. Прибираме се до хотела, преобличаме се и се връщаме. И какво да видим: 300-400 човека, а паркът е малък.
Мона: Бяха по дърветата едва ли не.
Иван: После много трудно се измъкнахме. Пътуваме с един черен бус.
Мона: Имахме и ескорт от полицаи. Беше ни смешно, но по едно време ни хвана страх. Ние влязохме в буса, а те тропат по колата, искат да нахлуят.
Иван: Едно дете спря с колелото си пред буса и със знаци му обясни, че няма да се мръдне и да ни пусне. Докато не дадем автографи. Но най-смешното е, че аз, Мона и Ицо се измъкнахме, а забравихме Иван. А той тича из парка, укрива се. Ние се бяхме улисали в събиране на техника. Бяхме потеглили вече, но се огледахме и видяхме, че го няма. Спираме, той тича към нас, цяла армия хлапета е по петите му. Качва се в движение. Ще ги помним цял живот тези емоции.
Веднъж пък имаше едни флашмобове в метрото, на станцията на Софийския университет, и там беше много страшно. Бяха се събрали много тийнейджъри. Аз не можех да се измъкна - преследваха ме до Народното събрание. Една много голяма група хлапета ме нападнаха за автографи, събориха ме и се изтърсих много жестоко на паветата. Беше страшно, защото те излизаха на улицата, а минаваха коли. Не мислеха изобщо.
- Всички в групата ли си имате гаджета?
Иван: Да.
- Учите ли още?
Мона: Да, аз съм си в Нов български. Вечният студент.
Иван: Бях в музикалната академия, но прекъснах. Не ми допадна.
- Колко китари имаш?
Иван: Имам 4-5. Един "Гибсън" е най-ценният. На Мона китарата е у нас. Ето това е колегиалност.
Мона: Дала съм му я да я ползва, когато имаме акустични концерти. Моята каква е?
Иван: Твоята е "Ямаха".
- Вие ли си пишете песните?
Иван: Да, много хора си мислят, че сме група само в сериала и едва ли не просто си отваряме устата. Наскоро като свирихме в един клуб, ни гледаха скептично.
Мона: Това беше в "Терминал 1", а там се събират хора, които много слушат музика и имат понятие от нещата. И се изкефиха, а това означеше много да нас. Те не можеха да повярват, че в действителност свирим.
Иван: Ние сме повече музиканти, отколкото актьори.
- Мона, бяхте много близки с Джулия, още ли сте приятелки?
Мона: Не съм се карала с Джулия, в нормални отношения сме, просто ни се разделиха пътищата.
Иван: Това е общо решение. Никола и Джулия искаха да се концентрират върху актьорската си професия, а ние в музиката.
- Имате ли домашни любимци?
Мона: Имам куче. Порода ши-тцу, казва се Бинго. На една годинка.
Иван: Аз имах котка, но я дадох на едни приятели, защото нямам време да се грижа за нея.
- Хобита?
Иван: Мона е фитнес маниачка. И аз ходя. Спортът е важен, а малко хора отделят време. Получавам повече енергия.
Мона: Не може само да папкаме.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай