Митко Щерев попиля песента за Евровизия: Абсолютно посредствена

Даваме път сега на хора, от които нищо не остава, заяви легендарният композитор

Митко Щерев попиля песента за Евровизия: Абсолютно посредствена | StandartNews.com

Легендата Митко Щерев разсипа от критики селекцията на българска песен за Евровизия, както и парчето за тази година.

"За съжаление, втора поредна година песента за Евровизия става нещо като сделка. БНТ не иска да плаща таксата за участие, която е голяма, а търси бизнесмен.  Преди се появи една бизнес дама, която плати таксата, поръча на една певица песен и участвахме с нея. Естествено, не се получи нищо интересно. Сега е същото. Доктор Врабевски плати въпросната такса. Излиза, че го прави, за да влезе като композитор, както и стана. Ок, но доктор Врабевски е в поп музиката ни от 10 години, издаде и албуми, но няма нито един хит", каза композиторът пред "Марица".

"Един композитор, за да бъде уважаван, трябва да има поне един златен хит, който всеки българин знае. Примерно, казваш Тончо Русев и излиза „Панаири“, да не изброявам всичките му хитове. За 10 години господин Врабевски не направи нищо, което показва, че е посредствен композитор. Аз нямам нищо лично и не нападам, а казвам факти. Не може телевизията да позволява участие на негова песен на Евровизия, само защото той плаща голямата част от сумата за участие.  Да не говорим, че пее Рони Ромеро. Един от бившите вокалисти на Ричи Блекмор, но участвал само по турнета. Въобще не е някаква голяма личност, както се пише", каза още Щерев.

"Слушах песента, много посредствена, такива са отзивите и в социалните мрежи. Дори когато я пуснаха на премиера в БНТ, започнаха да четат отзивите. Имаше само негативни и се отказаха. Но отношението на БНТ към родните композитори и певци е недопустимо. Оставете ме мен, оставете възрастните, но има страхотни млади колеги като Графа, Любо Киров, страхотни млади певици. А какво правим от години? Дадохме път на един българин, който живее в Русия, после изчезна. Даваме път сега на хора, от които нищо не остава. Поне доктор Врабевски да беше взел млад български поп певец, да му даде път. За капак, песента е наистина посредствена, направена е в рамките на 7 тона. Самият рефрен трябва да е много интересен и запомнящ се, когато има малък диапазон. За съжаление, нищо в песента не се запомня. Абсолютно посредствена, аматьорска песен", заяви създателят на десетки вечни БГ хитове.

"Доктор Врабевски започна да обяснява, че Ромеро бил известен в Европа. Е, как! Публиката на Ромеро е от 55 до 70-годишни. Младите не знаят вече Блекмор, какво остава за Ромеро. Това са откровени лъжи. Като искат да лансират българска група, да лансират наш певец. Вижте риалити форматите, явяват се изключителни родни таланти", завърши Митко Щерев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай