Милица Гладнишка и компания в хитов мюзикъл

„Мелофобия“ вдига адреналина на познавачите

Милица Гладнишка и компания в хитов мюзикъл | StandartNews.com

Две отлични актриси блестят в мюзикъла на благоевградския театър „Мелофобия“ – Милица Гладнишка и Милена Маркова-Маца. Те са в стихията си, вихрят се и пеят като за световно в компанията на Мирослав Иванов от  „Обичайните заподозрени“, Иван Велчев - официалният глас на Бъгс Бъни за България, и Николай Воденичаров-Никеца, който се подвизава като Исус в „Исус Христос суперзвезда".

Музиката е на Милица Гладнишка, Мирослав Иванов и Иван Велчев, а стиховете, монолозите и диалозите са на Цветелина Цветкова, Милица и режисьора Цвети Пеняшки – по действителни случаи сред контрастни картини. Художник е Мариета Голомехова, която преобръща измеренията на обикновената сцена. Костюмите са на Сърджан Кръстевски. Екипът се шегува, че спектакълът е за хора, които мразят музиката. „Ще се смеете и ще пеете!“, твърдят участниците в комедията, които зареждат публиката със своята лудост, гениалните си откровения и дръзки предложения. Хитовите им парчета са рап, хард рок, естрада, стари градски песни, класика и дръзки аранжименти на няколко знакови поп фолк евъргрийни. 

Съвършено новият тип шоу е родено от импровизации и текстове, базирани на няколко теми, засягащи голяма група от хора, които по различни причини са изгубили тона и ритъма в живота си. Достигнали са степен на отчаяние, непоносимост или безразличие към музиката, която ги заобикаля, дори и до пълна глухота, която заплашва самото им съществуване. Затова търсят магически музикален компас, за да ги насочва към живите мелодии, скрити в самите тях. Кой е той и има ли го изобщо, ще стане ясно на 10 април в НХК в Бургас, на 11 април в Несебър, на 12 април и 22 май в  “Сълза и смях”, коментира организаторът на гастролите Кирил Кирилов.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай