Михаил Петров представя „Компания“ след ковид антракт

Световното музикално-театрално шоу тръгва отново на 23 декември в Народния

Михаил Петров представя „Компания“ след ковид антракт | StandartNews.com

Прочутото музикално-театрално шоу „Компания“ от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт ще има своеобразна нова премиера в Народния театър. Михаил Петров – режисьор на копродукцията между академичната трупа и операта в Пловдив, на 23 декември представя страхотното зрелище в бяло след принудителен ковид антракт от шест месеца. Всъщност известният актьор е първият в България, който посяга към историята, отдавна превърнала се в хит в американския афиш и не само. Героите в историята живеят като във вариете. Действието се развива в Ню Йорк в наши дни. Основният провокатор на екшъна е Робърт, който не успява да реши дали иска да се забавлява като плейбой или е готов да надене хомота на брака. Около него бръмчат пет семейни двойки и дебатите им гравитират около въпросната дилема. Всеки от тях предлага изненадващи отговори, които варират от светска студенина до горещи емоции.

В ролите са Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Христо Чешмеджиев, Вяра Табакова, Биляна Петринска, Николай Дограмаджиев, Гергана Змийчарова, Павел Иванов, Стелиан Радев, Илияна Коджабашева... Всички се справят блестящо с вокалните партии и танцуват за шестица.

„Това е проект за мечтатели, аватюристи и двама директори, които притежават допустимата, но необходима доза лудост. Животът като вариете – това е отправната точка, сценичната среда и фонът, на който се развиват събитията. Ние не съдим персонажите, те са продукт на своето време. Самите ние създаваме действителността, тя е пълна с безотговорност, фриволност, безцеремонност. Но всичко това е поднесено с много хумор, ирония, самоирония, с надежда и очакване за нещо по-добро в този тотален театър“, коментира Михаил Петров, чиито мюзикъл „Един безумен ден“ е истински бестселър вече сезони наред.

В българската версия на „Компания“ – тя се случва за първи път у нас, участват още оркестърът и балетът на Пловдив, диригент е маестро Константин Добройков. Художник е Елена Иванова, хореограф - Мариана Крънчева, музикален педагог -  Евгени Господинов.

„Компания“ има над 700 представления на театралната улица „Бродуей“ в Ню Йорк и печели в шест категории на наградата „Тони“. Един от авторите й – гениалният реформатор, композитор, поет и драматург Стивън Зондхайм, който почина през ноември на 91, приживе определя творбата като концептуален мюзикъл. 

На 11 и 12 януари публиката отново ще аплодира "Компания" на голямата сцена в Народния театър.  

Фото Любомир Сергеев/Sergeev Studio

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай