Между трилъра и черната комедия. "ЛаРой" спечели три награди

Фестивал на американското кино

Между трилъра и черната комедия. "ЛаРой" спечели три награди | StandartNews.com

Съчетанието между криминален трилър и черна комедия, "ЛаРой" на Шейн Аткинсън бе отличен с три от водещите награди на 49-ото издание на фестивала на американското кино в Довил, Франция, съобщиха АФП и "Варайъти".

Дебютът на Аткинсън в пълнометражното кино, в който личи влиянието на братя Коен, спечели Голямата награда, Наградата на публиката и Наградата на критиката от кинофестивала в Довил. Беднякът Рей (в ролята Джон Магаро) решава да се самоубие, когато научава, че съпругата му изневерява. Малко преди да сложи край на живота си, непознат взема Рей за нископлатен наемен убиец. Филмът на калифорнийския режисьор бе представен по-рано на фестивала Трайбека.

Наградата на журито си поделиха "The Sweet East" на Шон Прайс Уилямс и "Fremont" на родения в Иран режисьор Бабак Джалали.

Председател на журито тази година бе популярният френски актьори и режисьор Гийом Кане. Общо 80 филма се конкурираха в осемте категории. За Голямата награда се състезаваха 14 продукции.

Американските актьори, участващи във филмите, не присъстваха на фестивала заради стачките на актьорите и сценаристите в Холивуд, но всички режисьори от участващите продукции с изключение на двама се включиха присъствено във фестивала в Нормандия. Тод Хейнс, който представи своя "Май, декември", говори при обявяването на почетната награда за Натали Портман, която не дойде в Довил заради стачката. Фестивалът почете и Джери Шатсбърг, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай