Металика с нов подарък за феновете

Групата издава концертния филм „S&M2“ на 28-ми август

Металика с нов подарък за феновете | StandartNews.com

Съвместните концерти „S&M2“ на Металика и Симфоничния оркестър на Сан Франциско от 6-ти и 8-ми септември 2019-а са исторически поради няколко причини. С тях се откри „San Francisco Chase Center“, обединявайки групата и оркестъра за първи път от 1999-а след удостоения с награда „Грами“ техен общ проект, албумът „S&M“. Шоутата представиха премиерните симфонични версии на оригинални песни на бандата, написани и издадени след това.

Разпродадените концерти се радват на 40,000 фенове от близо 70 страни, както и на изключително медийно внимание. От списание „Rolling Stone“ пишат: „Групата доказа, че всичко е възможно“. От „Variety“ допълват: „Атмосфера, пълна с вълнение“. От „Mercury News“ коментират: „Концерт, за който феновете ще говорят десетилетия напред“.

На 28-ми август емоцията от концертите „S&M2“ ще бъде увековечена в едноименния албум на Металика и Симфоничния оркестър на Сан Франциско. Изданието ще излезе в разнообразни формати – от дигитална версия във всички водещи стрийминг платформи, до 4LP, 2CD, DVD и Blu-ray, лимитирани цветни винили 4LP + 2CD + Blu-ray Deluxe Box с включени ноти, китарни листове, плакати и много други ексклузивни материали. С този дългоочакван запис, емоцията може да бъде напълно преживяна и от тези, които не са успели да присъстват на двата незабравими концерта в „Chase Center“.

„S&M2“ е забележителен проект в дискографията на Металика – и в музикален, и във визуален аспект. Продуциран от Грег Фийлдман заедно със самите Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих, концертният албум улавя повече от 2 часа и половина, в които метъл титаните обединяват сили с близо 80 музиканти от оркестъра на Сан Франциско, под ръководството на легендарния музикален директор Майкъл Тилсън Томас и диригента Едуин Аутуатър. Концертният филм излиза в чисто нов вариант, дело на Джо Хъчинг и аудио-визуалната продукция е пренесена на друго ниво след октомври 2019-та с над 3,700 кино прожекции в цял свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай