Майя Виткова показва лентата "Виктория" в София

Майя Виткова показва лентата "Виктория" в София | StandartNews.com

В лентата се появява Тодор Живков, изигран отново от Георги Спасов

Дамата подозира заговор на "старите" срещу "младите", след като членовете на Националния съвет за кино оставиха филма й на втора позиция за "Оскар"

Майа Виткова ще покаже официално филма си "Виктория" на 17 септември на гала прожекция в Сине гранд, от 19-ти пък започва да се върти в Дома на киното. Така средностатистическата публика най-после ще види лентата, която остана на второ място с 12 точки при гласуването на БГ кандидата за така наречения широк списък, от който трябва да бъдат излъчени петте претенденти за чуждоезичен "Оскар". Младата дама, която е продуцент и режисьор на драмата с атрактивен сюжет, от няколко дни споделя възраженията си срещу факта, че до състезанието е допуснат "Българска рапсодия" на Иван Ничев. Според нея той е спечелил с връзки, тъй като е член на Националния съвет за кино. И фактът, че Ничев не е присъствал по време на тайния избор, отредил му 23 точки, няма никакво значение. Майя е убедена, че това е заговор на "старите" срещу "младите" в "гнездото на осите". Из съсловието вчера се заговори, че Владко Андреев, който също е в Националния съвет за кино, бил изписан като консултант в надписите на "Виктория".

На трета позиция е "Отчуждение" на Милко Лазаров със 7 точки. На четвърто място с единствена точка остава "Вила Роза". Обявеният за първия български съспенс измъчи нещастните драги телевизионни зрители в събота вечер - дори опитните Калин Врачански и Пламен Манасиев се задъхваха от безсилието и безумието на сценария и режисурата.

"Виктория" обиколи няколко фестивала, начело с престижния нюйоркски "Сънданс", и получи серия от международни хвалби, което само може да радва гилдията. Но докато публиката не сподели емоции и оценки, няма как масово да бъдат коментирани качествата на лентата. Историята е за нежелано бебе, което се ражда преди 10 ноември без пъпна връв, свързваща го с майка му. Но самият Тодор Живков го обявява за отличник на десетилетието. В ролята на Тато отново влиза Георги Спасов.

В "Българска рапсодия" на Иван Ничев се разказва за прекрасната Шели от Кавала, обожавана от художника Мони и музиканта евреин Жожо. Хубавицата преминава през софийската гара с ешелоните евреи от Егейска Македония и Северна Гърция. Момчетата напразно се опитват да бъдат до нея. В главната роля е Анжела Недялкова, позната от "Аве".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай