Мартин Шийн спасява бедняци в Рио

В "Измет" момчета от бордеите се опитват да бъдат честни въпреки корумпираните полицаи

Мартин Шийн спасява бедняци в Рио | StandartNews.com

Режисьорът Стивън Долдри снима с млади бразилски звезди

Филмът "Измет" е вълнуващо приключение из тъмните дебри на живота в Рио де Жанейро. Историята, режисирана от Стивън Долдри, разказва за приятелството между три момчета, за борбата им за оцеляването и желанието им да направят това, което е правилно. Те живеят в бордеите на Рио.

Един ден, докато ровят из боклуците на сметището, намират портфейл, който ще промени живота им завинаги. Когато местната полиция предлага щедро възнаграждение за предаването на ценния трофей, момчетата осъзнават, че държат в ръцете си нещо важно и се опитват да разберат защо е така. Докато бягат от полицията, те се научават да разграничат приятелите от враговете си и разкриват тайни за корумпирани политици, откраднати пари и полицейско насилие.
Единствените хора, опитващи се да помогнат на Рафаел, Гардо и Рат, са отец Джулиард (Мартин Шийн) - мисионер, посветил се на това да подкрепя бедните деца в Бразилия, и младата му асистентка Оливия (Руни Мара).

"Измет" се различава ярко в жанрово отношение от предишните филми на Стивън Долдри, когото познаваме от психологически драми като "Часовете" и "Четецът" и от трогателната история "Били Елиът". Режисьорът, който има номинации за "Оскар" и за трите споменати филма, споделя: "Направих "Измет", защото отново исках да снимам филм за младата публика и с млади актьори. Към историята ме привлече надеждата и оптимизмът, които тя все пак носи. "Измет" е филм за бедността и корупцията, но също и за вярата, справедливостта, приятелството."

Сценарият е на номинирания за "Оскар" и "Златен глобус" Ричард Къртис ("Наистина любов", "Четири сватби и едно погребение") по издадения и у нас бестселър "Сметището" на Анди Мълиган. Във филма участват бразилските кино и тв звезди Вагнер Моура ("Елитен отряд"), Селтон Мело, Жосе Думонт и Андре Рамиро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай