Неделя,

Мария Стефанова, Мамалев и Радичев – отблизо с публиката

От: Агенция Стандарт -
259
Мария Стефанова, Мамалев и Радичев – отблизо с публиката
A
A
A

И тази седмица, освен представления на Голяма сцена, Народният театър е подготвил серия от вълнуващи срещи на откритата Сцена „Зад театъра“. Началният час на всички срещи е 21:30, а при неблагоприятни метеорологични условия, те ще се провеждат на закрито на Сцена „Апостол Карамитев“.

Във вторник, 23 юни, срещата отблизо ще е с Ева Тепавичарова и Ненчо Костов, които канят зрителите на „Генерална репетиция“. Двамата си партнират заедно с още няколко актьори от трупата на театъра в премиерния спектакъл „О, ти, която и да си“ и ще разкрият любопитни неща от „кухнята“ на подготовката на представлението.

Вечерта на открито на 24 юни ще срещне зрителите с едни от най-талантливите млади актьори на театъра – Радина Боршош и Дарин Ангелов. Двамата играят заедно в две от най-хитовите заглавия от репертоара на театъра – „Лисичета“ и „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“.

На 25 юни вечерта е посветена на една от най-харизматичните актриси в театъра – Мария Стафанова. Тя се завърна на сцената след 25 години отсъствие с „Три високи жени“, „Моята скъпа лейди“ и „Облог“. Водещ на срещата е драматургът Юрий Дачев.

26 юни е вечерта, която Антон Радичев и Георги Мамалев ще посветят на незабравимия Велко Кънев, а на 27 юни срещата е с актрисата от трупата на театъра Емануела Шкодрева, изиграла десетки роли на нашите сцени. Модератор на срещата с нея е Юрий Дачев.

Седмицата ще завърши със среща с артистичното семейство Гергана Змийчарова – актриса от трупата на театъра, и Петринел Гочев – режисьор на спектакъла „Майстори“.

Във всяка от вечерите до неделя, освен срещите на открито, на Голяма сцена ще се играят и спектакли от репертоара на театъра – на 23 юни – „Разбираш ли ме правилно“ на Георги Мамалев, на 24 и 25 юни – „Любовникът“ с Радина Кърджилова и Деян Донков, на 26 и 27 юни – „Две“ с Мария Каварджикова, Бойка Велкова и Ева Тепавичарова, и на 28 юни – „Три високи жени“ с Мария Стефанова, Виктория Колева и Радина Боршош.

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg , както и в страницата във Фейсбук. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са на цени от 20 лева, а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com