Мариус Куркински открива „Арт Поток“

Фестивалът с осмо издание през юли в Лозенец и Царево

Мариус Куркински открива „Арт Поток“ | StandartNews.com

Културните събития в Лозенец и Царево продължават на пълни обороти. След второто издание на джаз фестивал „Джазче“ следва „Арт Поток“ от 14 до 24 юли. Началото е с международната изложба „Вояж“ в Исторически музей на Царево с творби на Божидар Йонов, Евгени Йонов, Камен Старчев, Коста Данев, Валери Чакалов, Ангелика Радева, Златин Орлов, Лилия Колева-Бърдарова, Емануела Ковач, Лора Пармакова, Деница Стефанова и Павел Целкоски. Тази година със свои произведения се включва и южноафриканският автор Вилем Бота, който създаде специално за Hacienda три кинетични маймуни, вече са част от интериора на музикалния клуб. 

Мариус Куркински дава старт с откъси от най-популярните си моноспектакли. В афиша са „Спанак с картофи“ с Иво Аръков, Кирил Ефремов и Антоан Петров, „Аз, досадникът“ с Александър Кадиев, Мариан Бачев, Тихомир Благоев, „Приятно ми е, Ива“ на Ива Тодорова. Мария Касимова-Моасе ще зарадва зрителите с новото разказваческо шоу „Червена звезда, бл.28“. Финалът на фестивала ще бъде поставен с „Духът на поета“ от Стефан Цанев на Маргарита Младенова с Христо Мутафчиев, Валентин Танев и Павлин Петрунов. Всички представления ще се играят читалището на Царево от 21.

Традиционно на „Арт Поток“ ще има и премиери на книги. За първи път на морето ще бъдат представени „Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане“ на Мария Касимова, допълненото издание на биографията за Стефан Данаилов от Георги Тошев, който ще покаже и нов документален филм за актьора. Иво Сиромахов се завръща с „Бай Тошо“. Публиката ще чуе откъси и от „Един ден, когато стана писател“ – мемоарите на Филип Трифонов.  За първи път на „Арт Поток“ ще има и куклено представление - „Пчеличката мързеливка“ на театър „Сириус“. Традиционната лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова отново ще се състои в Лозенец. Невръстните таланти от школата по рисуване ще творят на малкия плаж в Лозенец, а на финала ще подредят творбите си в обща изложба.

В Hacienda Beach в Лозенец за 12-ия парти сезон гостуват световноизвестни диджеи - Mr.Doris, Ерик Хагелтон, резидентът на легендарния клуб „Cavo Paradiso“ в Миконос DJ Free Spirit. Край малкия плаж пускат и испанската сензация DJ Mestiza. Женското дуо Pitty Bernad и Belah завладя световната сцена със своите сетове, в които сливат фламенкото с електронната музика. Сред българските звезди са 100 кила, Ъпсурт, Murda Boyz, Мария Драгнева и Marten.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай