„Лошо момиче“ с премиера в Чехия

Филмът се върти за фестивала на БГ киното в Прага

„Лошо момиче“ с премиера в Чехия | StandartNews.com

За 12-та поредна година посолството и  Културният ни институт в Прага организират Фестивал на българското кино, който през 2020-а е посветен на 100-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Чехия. Предвид извънредната ситуация, свързана с пандемията от COVID-19, форматът на събитието ще протече изцяло в интернет пространството. Филмите от фестивала ще могат да се гледат на територията на цяла Чехия всяка вечер. Така фестивалът от регионален – досега само в киносалоните в Прага, се превръща в национален.

Акцент в програмата е продукцията на БНТ „Лошо момиче“ по сценарий на Мариан Вълев, който е и режисьор на филма. Оператор е Антон Бакарски, в ролите са Любомира Башева, Елена Телбис, Станислава Армутлиева, Дария Симеонова, Диляна Попова, Велислав Павлов, Иво Кръстев, Георги Кадурин... Филмът е заснет със специалното участие на националните състезателки по художествена гимнастика - Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова.

Сюжетът на „Лошо момиче“ се развива около състезателка по художествена гимнастика, която става стриптизьорка в нощен клуб и влиза в свят на секс, пари, дрога и бързи печалби. Жесток побой с тежка метална тръба едва не я убива. Случаят я среща със следовател в полицията. Двамата нямат желание да си говорят - видели са доста. Около тях е действителността със скрити лица. Разкриването им е "забранено" до смърт.

Фестивалът на българското кино в Чехия може да се гледа на страницата на Българския културен институт – bki.cz. На 21 май от 19 часа – „Живи легенди“ на Ники Илиев, на 22 май от 17 часа – „Летовници“ на Ивайло Пенчев, „Лошо момиче“ – от 19 часа, 23 май от 19 часа – „Привличане“ на Мартин Макариев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай