Лолова със "Златна липа" за цялостен принос

Лолова със "Златна липа" за цялостен принос | StandartNews.com

Звездната актриса от сцената и екрана ще бъде специалният гост на четвъртия Международен фестивал за ново европейско кино в Града на липите

Татяна Лолова ще получи голямата награда на Международния фестивал за ново европейско кино в Стара Загора "Златната липа" 2016 при за цялостен принос към Седмото изкуство. Това съобщи неговият създател и художествен директор Магдалена Ралчева.

Звездната актриса от сцената и екрана Лолова ще приеме овациите на феновете и гилдията при откриването на IV-то издание на форума на 28 май в Старазагорската опера. На следващия ден, събота, на 29 май, Татяна Лолова, ще засади своята липа в Алеята на кинославата пред операта. Тук вече растат липите на първите трима ларуеати на "Златната липа" - холивудският киноас Джанкарло Джанини, неотразимата Мария Статулова и големият Васил Михайлов. "Така ще бъде спазена чудесната традиция на фестивала "Златната липа", припомни Ралчева.

Стартът на "Златната липа" ще бъде даден с полския хит "Варшава през нощта", представен от режисьорката му Наталия Коринцка-Груз. 50 продукции, снимани през последните две години в 16 страни на Стария континент, ще се завъртят от 28 май до 1 юни в Града на липите. Прожекциите в залите на Старозагорската опера и в регионалната библиотека „Захарий Княжески" отново са безплатни. "Каръци" на Ивайло Христов е родното заглавие в конкурсната програма, което ще се конкурира с творби от Дания, Естония, Унгария, Косово, Македония, Македония, Русия, Сърбия, Австрия. Шеф на рейтинговото международно жури е Костадин Бонев, а оценки още ще вдигат и колегите му режисьори Нана Джорджадзе, Каан Муждеджъ и Божан Вулетич, както и руската актриса Елена Игоревна. Носителят на "Аскеер" Бойко Кръстанов, един новите властелини на тв-сериалите, ще бъде водещ на "Златната липа".

Фестивалът и тази година ще представи богата съпътстваща програма, изпъстрена с изложби, срещи с известни кинотворци и други приятни изненади.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай